DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Öz güven eksikliğinizin sebebi o olabilir!

Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontik tedavi ihtiyacının çoğu zaman estetik beklentilerden kaynaklandığını belirterek “Gülüş estetiğine sahip olmayan bireylerde öz güven eksikliğiyle birlikte görülen psikolojik problemler oluşmaktadır” dedi

Öz güven eksikliğinizin sebebi o olabilir!
A+
A-
polat-galle

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontinin öncelikli hedefinin dokuların normal konumlarını korumak, eğer bir bozulma oluşuyorsa bunu durdurmak veya mevcut bir bozukluk varsa bunu tedavi ederek fonksiyonel ve estetik açıdan hastayı ideal duruma getirmek olduğunu belirtti.

Görgülü, ortodontik problemlerin oluşmasında genetik kadar çevresel faktörlerin de etkili olduğuna işaret etti.

Bunlardan bazılarının uzun süre biberon veya emzik kullanımı, ağızdan soluk alıp verme, parmak emme, dudak veya yanak ısırma gibi anormal alışkanlıklar olduğunu dile getiren Görgülü, bunların yanı sıra süt dişlerinin çürük gibi nedenlerle erken kaybı, kaybedilen dişlerin yerine yer tutucu gibi koruyucu apareylerin yapılmaması ve sonucunda ağızdaki mevcut dişlerin hareket etmesinin daimi dişlerin çıkması aşamasında ortodontik problemlere sebep olabildiğini söyledi.

Problemlerin erken yaşta yapılan muayenelerle teşhis edilmesinin bozukluk oluşmasını engelleyebileceğini veya tedavi sürecini kısaltıp kolaylaştırabileceğini vurgulayan Görgülü, “Ortodontik tedavi ihtiyacı çoğu zaman estetik beklentilerden kaynaklanmaktadır. Gülüş estetiğine sahip olmayan bireylerde öz güven eksikliğiyle birlikte görülen psikolojik problemler oluşmaktadır” diye konuştu.

Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontik tedavinin estetik görünüm dışında konuşma ve çiğneme fonksiyonlarına da katkıda bulunduğunu aktardı.

Görgülü, ortodontik sorunu olup tedavi görmeyen bireylerde ağız bakımı zorlaştığı için temizlenemeyen bölgelerin oluştuğunu, bunun da diş çürüğü ve diş eti hastalıkları görülmesi ihtimalini artırdığını söyledi.

“Ortodontik tedavi her yaşta uygulanabilen bir tedavi tekniğidir. Ancak büyüme gelişim döneminde bozuklukların şiddetlenmeden tespit edilerek önlem alınması ve erken dönemde tedavi edilmesi hem sonuç hem de tedavinin kalıcılığı açısından oldukça önem arz etmektedir” diyen Görgülü, bu sayede daha kolay tedavi seçenekleriyle daha başarılı sonuçlar elde edilebileceğini vurguladı.

polat-galle