DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Profesörden emlak danışmanlığı kariyeri için 10 öneri

Profesörden emlak danışmanlığı kariyeri için 10 öneri
29.10.2021
301
A+
A-

Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, gayrimenkul danışmanlığının pandemi sonrasında gittikçe popülerleşen bir meslek olarak öne çıktığına dikkat çekti. Çok sayıda kişinin kariyer planlarını değiştirerek gayrimenkul danışmanlığını seçtiğini de sözlerine ekledi.

Meslek seçiminde veya kariyer çizgisinde gayrimenkul danışmanlığına olan eğilimin nedeni ise, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’a göre Türkiye’de son dönemlerde gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat artışlarının alıcı ve satıcılar kadar, emlak danışmanlığı yapan kişilere de büyük kazançlar sağlaması.

Profesörden emlak danışmanlığı kariyeri için 10 öneri

“Birçok kişi kariyer planlarını değiştirip, gayrimenkul danışmanı olmaya başladı” diyen Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, “Satılık ve kiralık gayrimenkullerde yaşanan fiyat artışları, emlak danışmanlığı yapan kişilerinde gelirlerini artırdı. Sabit maaşla çalışan birçok kişinin mevcut işlerini bırakıp, gayrimenkul danışmanlığı yaparak kariyerlerine devam ettiklerini gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara’dan örnek veren Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Ankara’da yılın her ayında konut, arsa ve ticari gayrimenkul sektörünün hareketliliğini sürdürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Emlak sektöründe büyük bir hareketlilik ve kazanç imkanı var. Gayrimenkullerin kiralama performansları da arttı. Ankara’da Advertorial Gayrimenkul PR yöntemiyle satış ve kiralama yaparak ayda 100 bin TL’ye kadar gelir sağlayan gayrimenkul danışmanları var.”

Profesörden emlak danışmanlığı kariyeri için 10 öneri

Emlak sektöründe danışman olarak başarı kazanmak isteyenler için 10 öneri

Peki, kariyer çizgisini değiştirerek gayrimenkul danışmanlığı yapmak isteyenler neler yapmalı, hangi özelliklere sahip olmalı? İşte Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın 10 maddede sıraladığı gayrimenkul danışmanlığında başarı önerileri…

Gayrimenkul sektöründeki yaşanan güncel gelişmeler ve haberler iyi takip edilmeli

1. MYK seviye 5 ve Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeleri alınmalı.

2. Mütevazi olduğunuz kadar, vakur bir duruşunuz olmalı.

3. Klasik emlakçılık yöntemleri dışında özgün yöntemleriniz olmalı.

4. Halkla ilişkileriniz güçlü, iletişim kanallarınızın açık olmalı.

5. Sosyal medya dışında alternatif pazarlama kanallarınız olmalı.

 

Profesörden emlak danışmanlığı kariyeri için 10 öneri

6. Etrafınızdaki herkesin potansiyel gayrimenkul alıcısı ve satıcısı olduğu farkındalığı oluşmalı.

7. Yazılması ve telaffuz edilmesi zor olan emlak firmaları yerine, adının söylenmesi ve yazılması kolay olan Gayrimenkul şirketlerinde çalışılmalı.

8. Seri ilan siteleri dışında, alternatif pazarlama kanalları olan emlak şirketlerinde çalışılmalı.

9. Kararlı alıcı kitlesi oluşturup, yüksek kazanç sağlamak için Gayrimenkul PR yöntemi kullanılmalı.

10. Gayrimenkul sektöründeki yaşanan güncel gelişmeler ve haberler iyi takip edilmeli.

Aktur tatil sitesi