DOLAR
32,4905
EURO
34,9626
ALTIN
2.434,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Rusların yeni rotası belli oldu

Rusların yeni rotası belli oldu
16.08.2021
1.193
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Çevrimiçi seyahat servisi OneTwoTrip, ağustos ayında Rus turistlerin hangi ülkelere daha çok uçak bileti satın aldığını bildirdi. Rusların, Arnavutluk’a ilgisi son bir ayda yüzde 59 oranında arttı.

  • 1-31 Ağustos arasındaki dönemde Rusların yurtdışı bilet rezervasyonlarının temmuz ayı verileriyle karşılaştırıldığı incelemeye göre, yurtdışı destinasyonları arasında Arnavutluk lider olurken bu ülkeye Rusların ilgisi son bir ayda yüzde 59 oranında arttı.
  • Rus turistler Bulgaristan’a yüzde 43 oranında daha sık gitmeye başlarkenGürcistan’a yüzde 42 daha sık uçak bileti almaya başladı.
  • Aynı zamanda bilet satışı yüzde 32 artan Türkiye’nin yanı sıra listede Özbekistan, Karadağ, Belarus, Hırvatistan, Yunanistan, Moldova gibi destinasyonlar da yer alıyor.

Arnavutluk giriş kurallarını kolaylaştırdı

OneTwoTrip Basın Servisi Başkanı Elena Shelehova konu hakkında yaptığı açıklamada, Arnavutluk’un giriş kurallarını basitleştirmesi sayesinde daha çok Rus turist misafir etmeye başladığını belirterek, Rusların da bu destinasyonu çekici bulduğunu ifade etti.

Arnavutluk, Rus vatandaşlarının ülkeye giriş koşullarını yumuşatarak PCR testi veya aşı sertifikası zorunluluğunu iptal etmişti. Karadağ’da da benzer kurallar uygulanırken, Türkiye Rus aşısıyla aşılanan veya negatif PCR testi olan Rus vatandaşlarını sorunsuz bir şekilde kabul ediyor.

Yakın zamanda Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Turizm Örgütü’ne (UNWTO) mektup yazarak dünyada salgının bitmesini beklemeden uluslararası turizmin canlandırılmasını teklif etmişti.

ATOR’DAN DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜNE ÇAĞRI

UNWTO ile birlikte bir dizi Asya ve Avrupa tur operatörleri organizasyonlarına mektup gönderen ATOR, COVID-19 enfeksiyonu yüzünden zor durumda olan uluslararası turizm endüstrisinin ortak seyahat standartlarını geliştirilmesine yönelik çalışmaya davet ederken, bu konunun ertelenmesinin turizm endüstrisindeki küresel krizi daha da kötüleştireceğini vurguladı.

Pandeminin bitmesini beklemeden karşılıklı uluslararası seyahatlerin başlaması gerektiğini savunan ATOR, bunun için aşı olmamış veya daha önce enfeksiyonu geçirmiş turistler için tek standartta ülkelere giriş kuralları geliştirmeyi önerdi.

RUS AŞISI AB’DEN HALA GEÇERSİZ

Rusya’nın yerli aşılarıyla aşılanan bireylerin aşı sertifikaları, şu an Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından hiçbir Rus aşısının onaylanmaması nedeniyle Avrupa’da geçersiz kabul ediliyor.

Sputnik V aşısını kabul eden ülkeler hangileri?

Daha önce Sputnik V aşısı olan Ruslar için kapılarını açan iki Avrupa ülkesi Macaristan ve Slovakya’nın yanında Sputnik V’nin iki dozunu tamamlamış Rusları PCR testine gerek duymadan sorunsuzca kabul eden ülkeler arasında Ermenistan, Bulgaristan, Venezuela, Gürcistan, Mısır, Kıbrıs, Kırgızistan, Madeira (Portekiz) Moldova, Moğolistan, Romanya, Tacikistan, Türkiye, Karadağ ve Estonya bulunuyor.

Buna ek olarak, bir dizi ülke de Sputnik V ile aşılanan yolculara turistleri kabul etmesine rağmen, son zamanlarda epidemiyolojik durum yüzünden PCR testi gibi kuralları tekrar yürürlüğe sokmak zorunda kaldı.

Kaynak: gazetemru.com

Aktur tatil sitesi