DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Rusya’dan Türkiye’ye ilave charter izni

Rusya’dan Türkiye’ye ilave charter izni
14.05.2022
767
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya’dan Türkiye’ye rekor charter izni geliyor. İşte detaylar…

Ekonomik yaptırımlar yüzünden Rus havayolu firmalarının yurt dışı uçuşlarını sınırlamak zorunda kalan Rusya, turistlerin talebini karşılamak için Türkiye’nin istediği rekor uçuş iznini vermeye hazırlanıyor.

Devlet Duması Turizm ve Turizm Altyapı Geliştirme Komitesi, Türk havayolu firmalarının gerekli sayıda charter uçuşu yapabilmesi için hükümete başvurmaya karar verdi.

Interfax turizm haber portalının ulaştığı başvuru yazısı, Rusya Federal Turizm Ajansı ile yapılan görüşmenin ardından Ulaştırma Bakanlığı’na yollandı.

349 UÇUŞ İZNİ

Komite Başkanı Sagandci Tarbayev, “Rus turistlerin, Türkiye uçuşlarına yönelik talebi karşılanamayınca Türk Hava Yolları bu sorunun çözümüne talip oldu. Bugüne kadar Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı THY’ye 108 uçuş için izin verdi. Bu rakam haftada 100 bin turist demek, yani yeterli değil. Türkler 349 uçuş izni istiyor” dedi.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova da “Bizim pozisyonumuz net: Rusya Federasyonu’na karşı yaptırım uygulamayan, güvenliği sağlamaya ve turistlerimizi almaya hazır olan tüm dost ülkelerle her türlü fırsatı kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Doguzova, bu nedenle THY tarafından talep edilen 349 uçuş izni başvurusunu desteklediklerini ve hükümetten onay istediklerini söyledi.

Aktur tatil sitesi