DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Salih Bezci’den Çarpıcı Açıklamalar…

Salih Bezci’den Çarpıcı Açıklamalar…

Salih Bezci'den Çarpıcı Açıklamalar...

BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve mimarı olarak Salih Bezci ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Efe Bezci, projelerindeki köklü revizyon ve yaptıkları yıkım sonrası bir grup gazeteci ile bir araya gelerek bilgiler aktardı.

Gündoğan’daki projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca önce mühürlenen sonra da kaçak bölümleri yıkılan Salih Bezci, “Binalar arasında 6 metrelik alanlar vardı. ‘Oraları da oda yapalım geçer gider’ diye düşündüm. Basiretim bağlandı. Hata benim” dedi.

BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve mimarı olarak Salih Bezci ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Efe Bezci, projelerindeki köklü revizyon ve yaptıkları yıkım sonrası bir grup gazeteci ile bir araya gelerek bilgiler aktardı.

BESA Grup olarak Bodrum’un değerinin farkında olduklarını ve bunu içselleştirdiklerini ileten Salih Bezci, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Bodrum Belediyesi ve Bodrum kamuoyunun Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi tümüyle revize ettik. Revizyonu yaparken ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yaptık. Çevre düzenlemesi ve peyzajına çok daha fazla ağırlık vererek revizyonu yapmayı tercih ettik. Revize ederken “Tatil Evi” satın alan müşterilerimizin haklarını da gözeterek bu süreçte sürekli olarak müşterilerimizle de temas halinde kaldık” diye yaşanan gelişmeleri paylaştı.

Projeye göre, rezidans bölümünde toplam 108 olacak konut sayısını 54’e indirdiklerini, 3 katlı binaları da 2 katlıya dönüştürdüklerini belirten Bezci, “Villa ve rezidans bölümü toplam 330 konut olacaktı. 300’e indi. Rezidans bölümündeki 54 konuttan vazgeçerken, 700 metrekare olan villaları 2’ye, 3’e böldük. Böylece, son tahlilde azalan konut sayısı 30 oldu. Yıkımın maliyeti 15 milyon lirayı buldu” diye konuştu. Arazi yabancı bir fondan satın alınırken, içinde bir de otel (Hilton Curio a Collection) olan projenin maliyeti, 200 milyon doları bulacak.

The Bo Viera projesinin alanı maki olmasına rağmen projede 11 Kasım 2019’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde 5500 ağaç dikildi ve bugüne kadar da 10 binin üzerinde ağaç dikimi de yapıldı. Proje bittiğinde 100 bin ağaç dikilmiş olacak. Mecburen yapılması gereken duvarlar ise saksılık duvarı olarak yapıldı.

Besa Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Efe Bezci de projedeki emsali aşan bölümler nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın durdurma kararının kamuoyunda yarattığı olumsuz etkinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Bizi tercih edenler ve yeni müşterilerimize, yıkım ve projede değişiklik yapacağımızı bildirmiştik. Bize güvendiler. Şimdi yeşil alanı ve mimarisiyle bölgede örnek proje olmayı hedefliyoruz.”

BAKAN DENETLEDİ YIKIM KARARI ÇIKTI

20 Ağustos’ta Bodrum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekneyle Tilkicik, Küçükbük ile Demirbükü koylarında kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler yaptı. Bu denetimlerden sonra Bodrum Belediyesi’nin daha önce imar planına aykırılıklar bulunduğunu tespit ettiği The Bo Viera Projesi’nin de içinde olduğu 1611 konut ve 4 otelin inşaatı durdurulmuştu. Bakan Kurum ve ekibinin denetimleri sonrasında mühürlenen otel sayısı 11’e 19 projedeki konut sayısı ise 2 bin 100’e ulaşmıştı. Belediye ekipleri, 24 Ağustos’ta, tartışmaların merkezindeki 365 villa ve 80 odalı oteli içeren The Bo Viera Projesi’nin inşaatının olduğu Gündoğan’a gitmişti. Şirket önce kendi ekipleriyle yıkıma girişse de sonrasında araçlarının yetersiz olduğu için bakanlıktan yardım istemiş ve yıkım gerçekleşmişti.

ERDOĞAN: PROJENİ UYGUN HALE GETİR

Hürriyet’ten Vahap Munyar’a konuşan BESA’nın patronu Salih Bezci bir süre önce bir araya geldiklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da niye emsali aşan işler yaptığını sorduğunu açıkladı. Bezci’nin “Yaptık bir kere efendim” cevabı üzerine Erdoğan “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ne diyorsa git ona uygun hale getir projeni” demiş. Bezci’nin yanıtı kısa ve net olmuş: “Elbette efendim.”

Efe Bezci ise yıkımın kendilerine maaliyetinin 15 Milyon Lirayı bulduğunu belirterek, “Bodrum’da durdurulan projeler arasında ilk yıkımı yapan biz olduk. Projemizi değiştirdik. Emsali Bakanlığın verdiği iznin bile altına indirdik” dedi.

Aktur tatil sitesi