DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Satılık ev ararken bunlara dikkat edin!

Satılık ev ararken bunlara dikkat edin!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Satılık ev ararken birçok kriteri gözden geçirmelisiniz. Evin kaç metrekare olacağı kadar nerede yer alacağı da önemli bir konudur. Kendi hayat standartlarınıza uygun, ulaşım avantajı olan ve yatırım değeri yüksek bir lokasyon seçmeye özen göstermelisiniz. Satılık ev arama sürecini uzun bir zamana yayarak, en doğru lokasyon ve değerde bir ev bulabilirsiniz. Peki ev alacağınız bölgeyi nasıl seçmelisiniz? Bu süreçte nelere dikkat etmelisiniz?

İşte satılık ev ararken dikkat etmeniz gerekenler…

Satılık ev ararken bunlara dikkat edin!

Yatırım değerini önemseyin

Konut satın alırken yatırım değerini de hesaba katmayı unutmayın! Bir evin değerini belirleyen en önemli kriterlerden biri de lokasyondur. Bu sebeple ev satın almaya karar verdiğinizde o bölgedeki ortalama satılık ve kiralık konut fiyatlarını, amortisman süresini ve metrekare fiyatlarını öğrenin. Kârlı bir lokasyon seçerek geleceğe de yatırım yapmış olursunuz. Zingat.com’un Bölge Raporu hizmetini kullanarak, seçeceğiniz lokasyon ve evi belirleyebilirsiniz

Evin değerini öğrenin

Satın almayı düşündüğünüz evin fiyatı doğru mu? Gerçekten o fiyatı hakkediyor mu? Zingat.com Evimin Değeri hizmetini kullanarak, satın alacağınız evin ortalama değerini öğrenebilirsiniz. Zingat.com tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hesaplama aracını kullanarak satın almayı düşündüğünüz evin satış fiyatını, kira bedelini ve geri dönüş süresini öğrenebilirsiniz.

Satılık ev ararken bunlara dikkat edin!

Ulaşım avantajı

Konut yatırımı yaparken ulaşım avantajını da göz önünde bulundurmalısınız. Evin; metro, metrobüs gibi ulaşım araçlarına yakın olması hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de konutun değerini artıracaktır. Diğer yandan mümkün olduğunca evinizi iş merkezlerine yakın ya da kolayca ulaşabileceğiniz bir güzergahtan seçmelisiniz. Aksi takdirde tüm vaktinizi yollarda geçirerek, mutsuz olabilirsiniz.

Sosyal olanaklar

Satın almayı düşündüğünüz konutun yakınında yürüyüş parkuru, hastane, okul, market, restoran gibi sosyal alanların olması yaşam kalitenizi artıracaktır. Özellikle de çocuğunuz varsa eviniz mümkün olduğunca ailece sosyalleşebileceğiniz bir sosyal alanlara yakın olmalıdır.

velux