DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Sayın Aras; Vurun Kazmayı Arkanızdayız…

Bodrum Ev Emlak

Sayın Aras; Vurun Kazmayı Arkanızdayız…

Sayın Aras; Vurun Kazmayı Arkanızdayız…

İnsanlara bir olay yada durum karşısında, doğru olmayan bir şekilde bilgi verilmesi, konu hakkında resmi kurumun karar alması, yapacağız, yapıyoruz derken, çeşitli bahanelerle ipe un serilmesini ortaya çıkardığınızda ne olur.

Yalanı, dolanı, insanların kandırılmasını ortaya çıkaranlar suçlu olur.

Koskoca Bodrum Belediye Meclisi yanlış karar alacak değil ya, üstelik alınan karar öncesi belediye başkanı olayı köpürtüp, sanki olmazı oldurmuşçasına çığırtkanlık yapıyorsa yalanı, yanlışı ortaya çıkaran suçlu olur.

2019 yılı Aralık Ayı Meclis toplantısında gündem olan ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edilen belediye meclis kararı sonrasında, izleyici olarak meclis toplantısına  katılan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri sevinçlerini belediye meclisini alkışlayarak göstermişlerdi.

Dernek Başkanı Cem Yalçın toplantı sonrası sordu “olur mu bu iş?” diye. Ne yazık ki olmayacağını, Kocadon döneminde alınan karar gibi bu kararın da hukuken yanlış olduğunu, derneği oyalama taktiğinden öte bir şey olmayacağını söyledim.

Evet “Avukat bilmiyor hukuku, siz mi biliyorsunuz?” diyeceksiniz. Dernek başkanı Cem Yalçın’ın mesleği Avukat, dahası da var Bodrum Belediyesi’nin avukatı hem de.

Konu Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’ne verilen sözden ibaret değil.

Ancak; her seferinde konu meclise başka bir dümenle gelmekte, kaç kez sorduk “CEMEVİ” nerede diye, çıt yok. Bir gün baktık belediyenin web sitesinde “yaptığımız icraatlar” kısmında, efsane danışman fikri, hemen başa yazmış ki bir yerler görür, aferin der, belki bir dönem daha yürü der diye.

Danışman Fikri, Kullanım hakkı “Cem Vakfına” ait “CEMEVİ” ni patronu yaptı sanıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sadece Alevileri değil, top yekun halkı doğru olmayan bilgiler verip “yapıyoruz, yapacağız” diyerek yanıltmıştır ve bunun bedelini bir şekilde ödemelidir.

Sadece Ahmet Aras mı bu konuda sorumlu olan, kocaman bir hayır. Belediye meclisinde bu konuda yalan , yanlış karar alınmasında elini kalkan her üye topluma karşı en az özür borçlulardır.

CHP’li Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri ayrıca parti içi disiplin mekanizması işleyerek bu işin hesabını vermeliler.

“Her ne ararsan kendinde ara.”

Ağustos 2022 yılında belediye meclisinde  “CEMEVİ” yapımı için ihale teklifi görüşülüyor ve oy çokluğu ile kabul ediliyor.

Her şey güzel gidişat bakılırsa, geç de olsa CEMEVİ yapılacak algısı yaratılıyor.

Fesatlık bende, ne olacak her şeye bahane buluyorum, yoksa Bodrumda her şey tıkır tıkır yürüyor. Yapılanları çekemiyorum. Yapılmışları biz yaptık demeleri ise utanç verici bir durum.

Konu mecliste görüşülürken MHP’li meclis üyesi Bahattin Kul soruyor “yer imar planında ibadethanemi, yoksa Sosyal Kültürel Tesis Alanı mı?” diye verilen yanıt, hem öyle hem böyle. O gün meclisine başkanlık eden İlknur Ülküm Seferoğlu; işin aslını öğrenmeden Bahattin Kul’a “siz ret oyunuzu verin” diyerek oylamaya geçiyor.

Bu konuyu sizlerle birkaç kez bu sütunlarda paylaştım. Yer imar planında ibadethane “CEMEVİ” kanunlarımızda ibadethane olarak kabul edilmediği için iktidarın buna onay vermeyeceğini, kararın bu parselin yanındaki “Sosyal Kültürel Tesis Alanı” için alınması gerektiğini ifade ettim.

Alınan kararın ardından 5 yıl geçti havanda su dövmekten başka bir şey yapılmadı. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri ve başkanı ne düşünür bilmem.

Mayıs 2022’de düzenlenen 9. Bodrum Canlar Şenliği’nde bir konuşma yapan Başkan Aras ;

Başkandan Aras’tan Cemevi İhalesi Müjdesi

“2023’e cemevi ile girmeyi planladıklarını ifade eden Aras, “Sevgili Alevi Bektaşi Kültür Derneği, değerli muhtarlarım, değerli başkanım hep beraber çok güzel bir cemevi kazandırmak için seçimlerde de yola çıkmıştık ve bunun üzerine tahsislerimizi yaptık. İki sene biraz yavaşladık ama bu arada sağ olsun Günkut Akın hocamız birçok güzel proje hazırladılar. Cemevimiz için bu sene ihalemizi çıkıyoruz. Ama onu hep beraber yapacağız, elbirliğiyle yapacağız. Sevgiyle barışla onun temelini atacağız. Onun mayasında barış olacak, kardeşlik olacak, demokrasi olacak. 2023’e inşallah onu açarak gireceğiz. Ben bu güzel günde sizleri bir kere daha selamlıyorum. Hepinizi kucaklıyorum canlar.”

Son durum ise şöyle…

Ekim 2023 Bodrum Belediye Meclis Toplantısı; Başkan Aras gündeme geçmeden hutbe verir gibi anlattıkça anlatıyor. “Onu yaptım bunu yaptım, reklam yapmadım.” diyor özel reklamcısı var ya neyse. Konu “CEMEVİ” ne geliyor…

“Arkadaslar sizlerin taktiriyle Bitez Mahallemizde bir CEMEVİ yapmayı planlamıştık meclisimizin taktiriyle oraya bir CEMEVİ Projesi de hazırlandı. Ve çokta gerçekten muhteşem bir proje diyebileceğimiz bir proje, Günkut Akın Hocamız tarafından hazırlandı bu, biliyorsunuz İstanbul Teknik Üniversiteli mimar hocamız, ancak tabi Bitez planları iptal olunca biz buna ruhsat kesememiştik. Şimdi onun kamusal yararını alıp bir an önce hızlı bir şekilde, orda en azından yıl bitmeden, kamusal yarar ruhsatı kesip oraya bakanlığımızın da taktirleriyle, en azından bir temel atılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sponsorlarımızda var bununla ilgili, olacak daha fazlada destekçilerimizde olacak,  o yüzden CEMEVİ mimizide Bodrumumuza kazandırmak niyetindeyiz.”

Dedi ve” CEMEVİ” ni  yapamadık diye özür diledi…

Tam “CEMEVİ” ni yapacakken birde bakmış “Bitez İmar Planları” iptal, kadere bak insanda şans olacak. Kimi, neden oyaladığınızı açıkça ifade edin Sayın Aras.

Size belediye başkanlığınız döneminde yaptığınız tonlarca kaçak belediye binasını sayarım isterseniz. Siz “CEMEVİ” yapıyorum diye temel atsanız, kim gelip te mühürleyecek.

Madem projesini yaptırdınız, maketi de hazır, şöyle bir basın toplantısı düzenleyip topluma projeyi anlatsanız,

Bizde görsek…

“CEMEVİ” yapımı planlanan alanda büyük bir afiş ile “bu alanda “CEMEVİ” yapılacaktır” diyerek 3 Boyutuyla bir tanıtım  yapsanız. Projenin Mimarı Hocamız da gelse, projesini anlatsa ne kadar mutlu olurduk.

Ama siz illa ki yapı ruhsatı alıp, tanıtım yapacağım diyorsanız, benim belediyede tanıdıklarım var sizin İPTAL dediğiniz plan için, imar durumu alırım.

Ruhsat içinde gereğini yaparız.

Komik olmayın Sayın Aras, iptal edilen planın “CEMEVİ” yapılacak alanla bir ilgisi olmadığı, aslında bu işe mülki idare tarafından onay verilmediği, çünkü yerin yanlış olduğu, yan taraftaki yere yapılırsa da ileride karar alınan alana başka bir ibadethane yapılırsa, yanlış olabileceğini biliyorsunuz.

Bu alanda yapılan imar plan değişikliğinin iptali için 2021 yılında dava açılıyor, mahkeme 8 Nisan 2022 tarihinde değişikliği iptal ediyor.

Başkan Aras 9. Bodrum Canlar Şenliği’nde CEMEVİ müjdesi verirken, yapamadığının gerekçesi olan plan, zaten iptal edilmişti.

Yine söylüyorum mahkeme plan değişikliğine iptal kararı verdi, planın bütününe değil. O nedenle söylenilen gerekçe doğru değil.

Varsayalım ki plan iptal; kamu yararına ruhsat alabiliyordunuz da yerel seçimlerin yaklaşmasını mı beklediniz?

Bunca olan bitene sessiz kalan CHP’li meclis üyeleri, sanırım bizlere söyleyecek bir şeyleriniz vardır.

Sayın Aras; vurun kazmayı arkanızdayız…

Vesselam…

velux
Yazarın Diğer Yazıları