DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Şefkat Eli, Arama Kurtarma İhtiyacının Olduğu Her Yerde

Afet bölgesi neresi olursa olsun çalışmalarını geniş çaplı düzeye ulaştıran Şefkat Eli Derneği, insanlara en çok ihtiyaç duydukları olguyu; güven duygusunu hissettiriyor.

Şefkat Eli, Arama Kurtarma İhtiyacının Olduğu Her Yerde
26.04.2022
1.031
A+
A-
velux

Felaket esansında binlerce insanı yakından ilgilendiren arama kurtarma faaliyetleri, gerekli önlem ve hazırlıklar çerçevesinde Şefkat Eli Derneği aracılığı ile çok sayıda insana ulaşıyor. Gerekli donanıma ve profesyonelliğe sahip arama kurtarma ekipleri, kaybolan ya da enkaz altında kalan kişilerin hızlıca bulunmalarını ve hayata tutunma ihtimallerini artırıyor.

Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak kadar arama kurtarma çalışmalarının da felaketler sonrasındaki önemi çok büyüktür. Deprem ve sel gibi büyük felaketler sonrasında faaliyet gösteren çok fazla dernek olmasına karşın, başarı oranı yüksek ve dinamik bir bünyeye sahip dernek sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar azdır.

Şefkat Eli Derneği Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Hız Her Şeydir!

Afet bölgesi neresi olursa olsun çalışmalarını geniş çaplı düzeye ulaştıran Şefkat Eli Derneği, insanlara en çok ihtiyaç duydukları olguyu; güven duygusunu hissettiriyor. Ölümle ve kayıplarla sonuçlanan felaketlerde, kayıplara en hızlı sürede ulaşmak onların yaşama şanslarını artırıyor.

Felaketlere karşı hazırlıklı olan duruşunu her fırsatta gerçekleştirdiği tatbikatlarla gösteren Şefkat Eli Derneği, su kuyusu açma gibi önemli birçok projeye de imza atıyor. Temel ilkesi insan mutluluğu ve huzuru olan Şefkat Eli, insani ihtiyaçların eksiksiz giderilmesi ve afet sonrası olası riskleri en aza indirmek için profesyonel nitelikte hizmet veriyor.

Deprem Sonrası Şefkat Eli Derneği Çalışmaları Nelerdir?

Geçmiş yıllarda deprem felaketi nedeniyle pek çok insanın hayatını kaybetmiş olması ya da evleri enkaza dönüşerek mağdur olmuş olmaları Şefkat Eli Derneği’nin depreme karşı daha önemli hazırlıklar içinde olmasını sağlıyor.

Deprem sonrası büyük bir enkaz karşısında organize olan arama kurtarma ekipleri gereken desteği yılmadan ve usanmadan vermektedir. Mevcut hazırlıklar olası deprem sonrasında daha az insanın mağdur olması ve enkaz altından daha çok sayıda canlı insana ulaşma amacını taşımaktadır. Derneğimiz ile benzer gönüllülük duygusuna sahip pek çok yardımsever kurban bağışı desteklerini kurumumuza ileterek ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermeye çalışmaktadır. Kurban Bayramı öncesinde bu alanda da organize olan Şefkat Eli, adak kurbanı bağışlamak isteyenlerinde yardımlarını gerekli adreslere özenle ulaştırmaya çalışıyor.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

polat-galle