DOLAR
32,5125
EURO
34,5573
ALTIN
2.493,09
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Servo Motor Tamiri – Servo Sürücü Tamiri

Servo Motor Tamiri – Servo Sürücü Tamiri
A+
A-

Servo motorlar yük ve aktarma organından oluşan sistemlerin bütünü olarak ifade edilebilir. En temel anlamı ile servo motor bir mekanik sisteminin uygun değerlere göre hareketini sağlayan elektronik güç olarak tanımlanabilir.

Servo motorlar genel olarak dört ayrı bileşenin bir araya gelmesi ile oluşur. Buna göre servo motoru oluşturan bileşenler sürücü, motor, kodlayıcı, denetleyici ile geri besleme cihazı olarak sıralanabilir. Servo motor tamiri gereken durumlarda aşağıdaki adımları izleyerek sonuca ulaşmak mümkündür.

Öncelikle servo motorun fiziksel ve görsel kontroller yapılır ve buna uygun tamir yöntemi belirlenir.

Servo motorun gövdesinde kırılma, çatlama ve bağlantı sorunları olabilir. Bu nedenle gözle soketlerinde ve pinlerinde hasar varlığının olup olmadığı kontrol edilir.

Servo motor dinamik testleri yaparak mekanik ve magnetik kayıplar ölçülür. Daha sonra rejeneratif elektriksel testler yapılarak servo motorda meydana gelebilecek rotor manyetik güç kayıpları incelenir.

Bu testler sonucunda motorda oluşan hata ve tamir gerektiren işlemler tespit edilir. Bu aşamadan sonra servo motor mekanik kodlarını işaretlenmek için enkoder ve gövde kodları tespit edilir.

İç muayene kısmına geçilerek bu esnada motorun statöründeki mil üzerinde mekaniksel sorunlara bakmak için rotor, balans makinesine bağlanır.

Daha sonra motorun rulman yatakları ölçülür ve deforme olan yerlere mekanik işlemler uygulanır. Mekanik sorunlara neden olan çatlak problemlerini ortadan kaldırmak için gerekli sargı işlemleri yapılır.

Son aşamada gövdeyi toplayarak çeşitli elektriksel test işlemleri uygulanır. Manyetik ve dinamik testleri geçen motor kullanıma hazır hale getirilir. Testleri geçtikten sonra servo motorun son işlemleri yapılır ve kullanılmak üzere gönderilir.

Servo sürücüler temel anlamda ikiye ayrılan bir sistemle kullanıma sunulur. Servo sürücüler DC servo sürücü ve AC servo sürücü olarak iki farklı şekilde karşınıza çıkar. Servo AC sürücü sistemi, servo motorla ilgili pek çok şeyin kontrol edildiği yeri ifade eder. Servo AC, servo motorun hız, konum ve torku AC servo incelemelerini gerçekleştirir. Yüksek bir performans için gereken tüm donanım servo AC üzerinde standart olarak yer alır.

DC servo sürücü sistemi ise doğru akım desteği ile çalışma sağlayan bir sisteme sahiptir.  Genel olarak DC sürücüler sistemleri analog ve dijital kullanım seçeneklerini bir arada sunar.

Servo motor ve servo sürücü tamiri başta olmak üzere, elektronik kart tamiri ve birçok işlemi Makyap Elektronik farkı ile çözümleyebilirsiniz.

velux