DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Sezonu Kapalı Gişe İle Açtılar

Sezonu Kapalı Gişe İle Açtılar
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Batakhane Güzeli’ adlı müzikal oyununda, doluluk nedeni ile onlarca izleyici geri dönmek zorunda kaldı.

Batakhane Güzeli, yaz sezonuna damgasını ilk kez Bodrum Antik Tiyatro’da üç binin üzerinde izleyici ile vurmuş, ardından Bodrum Kalesi Sahnesi ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin Tır Sahnesi ile Gölköy ve Mumcular’da izleyicilerle buluşmuştu.

MODA TASARIMCISI CEMİL İPEKÇİ’ DEN TAM NOT

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kış sezonunu Herodot Kültür Merkezi’nde ‘Batakhane Güzeli’ ile açtı. İzleyiciler arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Filiz Çeviktan, kırka yakın fakülte öğrencisi ve Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi vardı. Oyun sonunda kulise gelerek, sanatçılarla sohbet eden İpekçi; “Gerçekten müziği, dekoru ve kostümü ile tam bir dönem oyunu olarak sahnelenmiş. Tebrik ediyorum. Oyuncularımız da mükemmeldi.’ diyerek beğenilerini dile getirdi. İpekçi; oyunun kostümlerini hazırlayan Bodrum’un kostüm markası Ditto Mama’nın Sahibi Mimar ve Tasarımcı Duygu Cindoruk’u ayrıca tebrik ederek ‘Ne zaman ihtiyacınız olursa atölyemin kapıları size açık; tüm ekibim, malzemelerim ve makinalarımdan faydalanarak çalışabilirsiniz. ’ diyerek, katkı sunmayı teklif etti.

SALON DOLUNCA, İZLEYİCİLER KAPIDAN GERİ DÖNDÜ

29 Kasım Cuma Akşamı Herodot Kültür Merkezi’nde beşinci kez tiyatro severlerle buluşan, Batakhane Güzeli müzikal oyununa Bodrumlular yoğun ilgi gösterdi. B.B.Ş.T. Müdürü Rezzan Şebin şunları söyledi “oyunumuz saat 20.00‘de başlayacaktı. Ancak daha saat 17.00’de biletler tükendi. Ve bizler de sosyal medya üzerinden tiyatro severler yoğun katılımlarından ötürü teşekkür ederek, biletlerimizin tükendiğini duyurduk. Yağmurlu bir hava olmasına rağmen, o kadar çok kişiyi kapıdan çevirmek zorunda kaldık ki. Elbette ki üzüldüm ama bu kadar ilgi ve beğeni de çok mutluluk vericiydi. Ücretsiz olsa anlaşılabilir bir durum ama biletler yirmi liraydı. Geri dönenler de ‘olsun, biz yine geliriz. Yeter ki şehir tiyatromuz hep böyle çıtası yüksek oyunlarla sahnelerini açsın, biz yine geliriz” dediler. Batakhane Güzeli’nin bundan sonraki oyunu, 20 Aralık Cuma Günü Herodot Kültür Merkezi’nde Saat: 20.00’de.

“SADECE OYUN DEĞİL, EĞİTİM DE GÖREVİMİZ”

Oyunun finalinde, izleyicilerin alkışları ile defalarca selama gelen sanatçıların ardından, B.B.Ş.T. Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen “Bodrumlular’a, bizleri hiç yalnız bırakmayan siz tiyatro severlere, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine, geleceğin aday oyuncularına, bölüm başkanları hocalarına sonsuz teşekkürler. Ancak biz sadece oyunlarımızı sahnelemekle kalmıyoruz. “ Oyunculuk, diksiyon ve etkili konuşma, çocuklar için yaratıcı drama ve senaryo atölyesi” olmak üzere Nurol Kültür Merkezi’nde kış sezonu kurslarına 2 Ocak 2020’de başlıyoruz. B.B.Ş.T. aynı zamanda bir eğitim kurumu olarak çalışıyor.” Dedi.

BATAKHANE GÜZELİ

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilk müzikal oyunu “Batakhane Güzeli”ni Erman Canatan yazdı.  Ünlü oyuncu Erdal Cindoruk’un yönettiği oyun, Yeşilçam Sineması’ndan esinlenerek izleyiciye “esas oğlan, esas kız ve kötü adam, aşk, intikam, kıskançlık ve entrika” dolu bir müzikal keyfi yaşatıyor.

Erman Canatan’ın yazdığı eseri, ünlü oyuncu Erdal Cindoruk yönetti. Tiyatronun genel sanat yönetmeni Hüseyin Akşen, Tarık Papuççuoğlu, Erdal Cindoruk,  Mihriban Er gibi ünlü  isimlerin rol aldığı oyunda, esas kız Gülperi’yi genç yeteneklerden Cansın Yunt ve esas oğlanı Aksaraylı Halil’i  Oğulcan Çelik canlandırıyor. Oyunda tiyatronun daimi kadrosu Yerkan Kahraman-Sertaç Aydın-Ziba Türk’ün yanı sıra,  Zeynep Dündar-Ertuğrul Cön-Irmak Çağlar-Filiz Çoktezcanlı-Fazıl Çelikel ve Ramin Fahrangniya da oyunları ve dansları ile yer alıyor.

DEKOR: Kader-Serkan Aktü KOSTÜM: Dittomama IŞIK: Hakan Özipek MÜZİK: Deniz Doğançay

polat-galle