DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Simgelerinden İsmet Tayyaresi maketi yenilendi

Simgelerinden İsmet Tayyaresi maketi yenilendi
A+
A-
polat-galle

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın sembollerinden biri haline gelen İsmet Tayyaresi maketi yeniledi.

İsmet Tayyaresinin birebir ölçüleri ile aynı olan maket aynı zamanda ismini de verdiği Tayyare Kavşağı’ndaki yerini aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere, Kurtuluş Savaşının hür kanatlarını yenilenen yüzüyle tekrar Muğlalılara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yeni nesillerin tarihi İsmet Tayyaresinin hikayesini bilmesi gerektiğini belirten Gürün, “İşgal altındaki bir ülkenin kahraman ve cesur evlatları imkansızlıklar içinde düşen bir uçağı parçalara ayırarak Muğla‘mıza getiriyor. Kurtuluş Savaşında birçok cepheye asker gönderen Muğla‘mızın gözü pek ve marifetli evlatları eldeki tüm imkanlarıyla gökyüzüne destan yazacak tayyareyi kısa sürede onarıyor.” dedi.

Türk havacılık tarihine ismini altın harflerle yazdıran Vecihi Hürkuş’un da Kurtuluş Savaşının seyrini değiştirecek İsmet Tayyaresini Muğla‘ya gelerek cepheye götürdüğünü anlatan Gürün, Muğla tarihinin sembollerinden olan İsmet Tayyaresinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti.

Gürün, bu nedenle İsmet Tayyaresini Cumhuriyetimizin 97’inci yılında yenilediklerini dile getirdi.

Aktur tatil sitesi