DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Soylu, Erdoğan’ı ‘devrimci’ ilan etti!

Soylu, Erdoğan’ı ‘devrimci’ ilan etti!
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir” dedi.

Diyarbakır’daki temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Soylu, AKP İl Başkanlığını ziyaret etti, partililerle görüştü.
Soylu, burada yaptığı konuşmada, AKP’nin 19 yıldır Türkiye’yi idare ettiğini, gelinen noktanın ‘bütün dünyayı imrendirecek bir çizgide’ olduğunu savundu.

“Etrafımızdaki coğrafyayı görüyorsunuz. AK Parti iktidara başladığında Irak neredeydi Suriye neredeydi? Şimdi onları bir cenderenin içerisine düşürdüler. Birisi istikrarsızlığa mahkum edildi, biz altyapımızı güçlendirdik. Onlar maalesef batının ortaya koyduğu tezgahlarla ve oyunlarla çok mesafe kaybetti. Yıllarca aynı tuzağı bize yaptılar. Batı ile iktisadi, sosyal ve ekonomik olarak aramızı açmak için ellerinden geleni ortaya koydular” diyen Soylu, AK Parti’nin bu talihi tersine döndürdüğünü iddia etti.

Türkiye’nin bugün birçok saldırıya karşı içeriden ve dışarıdan güçlü bir şekilde ayakta kaldığını söyleyen Soylu, bunun sebebinin AKP’nin Türkiye’yi iyi tanıması, Cumhur İttifakı’yla adımlarını güçlü bir şekilde atması, öncelikleri iyi belirlemesi, Türkiye’nin atacağı adımları ciddi şekilde tanzim etmesi olduğu ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN BU COĞRAFYANIN VE İNSANLIĞIN BÜYÜK DEVRİMCİSİDİR’

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz bir pandemi dönemi geçirdik. Avrupa’da da Amerika’da hastalar hastanelerde, koridorlarda yattı, hastaneye almadılar. Cumhurbaşkanımız, ‘şehir hastanesi yapacağız’ dediğinde Meclis’teki eleştiriler başta olmak üzere hakaret boyutuna vardırır bir siyaset ortaya koymaya çalışıldı. Peki kim haklı çıktı? AK Parti ve Tayyip Erdoğan haklı çıktı. Peki bunun olması için pandemiyi mi görmek gerekirdi? Bu siyasi muhalefet hem uzağı hem de yakını göremez. Hastanelerde insanlarımız pandeminin en yüksek olduğu dönemde bile mağdur olmadan, para sorulmadan tedavi edildi. Dünyanın her noktasında yaşlılar ölüme terk edilmişken devletimizin bütün birimleri, sivil toplum örgütleri el birliği oldu. Cumhurbaşkanımızdan muhtarına kadar salgın döneminde vatandaşlarımız ne istiyorlarsa, emekli maaşları, gıdaları evlerine gitti. Dünyanın bir tek noktasında bunun örneği söz konusu değil. Çünkü AK Parti iktidarı Cumhur İttifakı’yla temeli sağlam atmıştır.”

‘TÜRKİYE’DE HERKES BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ’

Türkiye’de herkesin istediği gibi konuşabilme hakkına sahip olduğunu, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, ülkenin bu konuda çok büyük mesafe aldığını savunan Soylu, “Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir. Yıllarca Türkiye’nin üzerine biçilmeye çalışılan o vesayet prangasını, bize layık görülen geri kalmışlığı elinin tersiyle itmiştir. Sadece Türkiye’nin altyapısını, kalkınmasını, demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü geliştirmedi, Cumhur İttifakı’yla bütün dünyanın masumlarının ve mazlumlarının ümidini de artırdı” diye konuştu.

‘TÜRKİYE OLARAK EN GÜÇLÜ DÖNEMİMİZDEYİZ’

Diyarbakır’ın, 24 saat hayatın yaşandığı, huzurlu bir şehir haline geldiğini söyleyen Soylu, huzurun da ekonomik zenginliğin de birlik ve beraberliğin de Diyarbakır’ın hakkı olduğunu belirtti. Soylu, salgından önce Mardin’den Diyarbakır’a, Siirt’ten Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya kadar turizmin her yere hakim olduğunu savundu, bölgenin şimdi yeniden hareketlenmeye başladığını aktardı.

Soylu, şöyle konuştu:

“Türkiye olarak da hükümet olarak da parti olarak da en güçlü dönemimizdeyiz, Allah’ımıza hamdolsun. Elbette dünyada salgından dolayı yaşanan sıkıntılar var. Bunlardan en az etkilenen ülkelerden biriyiz. Aynı muhalefet acaba bir yerden açık bulabilir miyiz, ülkemizin huzurunu ve moralini bozabilir miyiz diye çaba sarf eden bir muhalefet anlayışı. Bir tek öğrencimizi dışarıda bırakmayız ama bir tek öğrencimizi de sizin kör ideolojilerinizin parçası haline getirmeyiz. Onlar ülkemizi kalkındıracak, ülkemizin geleceğine güçlü adımlar atacaklar.”

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI: TÜRKİYE’NİN ÜZERİNE KABUS GİBİ ÇÖKMEYE ÇALIŞIYOR

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Soylu, şöyle devam etti:

“O, Avrupa’nın 10 büyükelçisiyle kol kola girmiş Türkiye’nin üzerine kabus gibi çökmeye çalışıyor. Bakın sorumluluğumuz yüksektir, büyüktür. Bize hesap soracaklarmış, neyin hesabını soracaksınız? Terörü bitirdiğimizin mi, FETÖ’yü tasfiye ettiğimizin mi, dünyanın en büyük havalimanını yaptığımızın mı, bu ülkede ay yıldızlı bayrağımızın ülkemizin her santimetrekaresinde huzur içerisinde dalgalanmasının mı insanların 24 saat güven içerisinde yaşamasının mı hesabını soracaksınız? Neyin hesabını soracaksın Kılıçdaroğlu? Avrupalı 10 büyükelçiyle bize Kato Dağı’nın mı hesabını soracaksın? 6-8 Ekim’de gençlerimizin, insanlarımızın ümitlerini topraklara gömenlere bir daha fırsat vermediğimizin mi hesabını soracaksın? 2023’ü bekler, yine boyunun ölçüsünü alırsın. Tayyip Erdoğan’ı tanımayanlara söylüyorum, Tayyip Erdoğan bu milletin hizmetkarıdır ve bu millet hizmetkarına sonuna kadar sahip çıkacaktır. 10 büyükelçinin şımarttığı bir siyaset nasip etmesin. Yürüyüşümüz onurludur, bu ülkenin, AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın, Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacak çok işi var.”

AA

polat-galle