DOLAR
32,4967
EURO
34,5866
ALTIN
2.497,31
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?;Spordan önce kahve içmek, vücudun enerji seviyesini artırıyor ve daha fazla yağ yakmaya yardımcı oluyor. Peki, spordan önce nasıl kahve içilmeli? 

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?
A+
A-

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?

Spordan önce kahve içmek, vücudun enerji seviyesini artırıyor ve daha fazla yağ yakmaya yardımcı oluyor. Peki, spordan önce nasıl kahve içilmeli? 

Spordan önce kahve içerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar, şeker ve krema kullanmamaktadır. Bu açıdan baktığımızda spordan önce Türk kahvesi veya filtre kahve içmek idealdir.

Spor öncesi hangi kahve içilmeli?

Türkiye’de yaygın olarak granül kahve tercih ediliyor. Nescafe veya benzeri markaları örnek olarak gösterebilirim. Ancak, suda çözünen kahveler düşündüğümüz kadar yararlı değil. Özellikle, spor öncesinde Nescafe tarzında hazır kahveleri önermiyorum.

En temiz içerikli seçeneklerden biri, Türk kahvesidir. Spordan önce Türk kahvesi içmek hem doğal bir enerji verir hem de yağ yakımı hızını yükseltir.

Filtre kahve, sütlü veya sade formuyla spor öncesinde içmek için idealdir. Filtre kahveyi Starbucks ve benzeri markalardan hazır alabilirsiniz. Evde yapmak da oldukça kolaydır: Kahve makinesi veya French press kullanarak filtre kahve yapabilirsiniz.

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?

Spordan önce kahve mi yeşil çay mı?

Yeşil çay da kahve gibi kafein içerir ve vücutta doğal bir enerji kaynağı olarak kullanılır. Bu sebeple, tamamen damak zevkinize bağlı olarak spordan önce kahve veya yeşil çay içebilirsiniz. Yalnız, yeşil çaydaki kafein oranı kahveye göre daha düşüktür, spor sırasında kahve kadar enerji vermeyeceğini bilmelisiniz.

Günde kaç fincan kahve içilmeli?

Kahve, içerdiği kafein özleriyle böbrek üstü bezlerini uyarıp daha fazla adrenalin ve stres hormonu salgılanmasına sebep oluyor. Biliyorsunuz ki, hayatta denge önemlidir. Günde 2 fincan kadar kahve uygundur. Ancak, daha fazla kahve içmek stres hormonuna bağlı bel çevresinde yağlanmaya sebep olabilir.

Ayrıca, kahve diüretik bir içecektir yani sık sık tuvalete çıkmanızı tetikler. Bu durumda, idrarla birlikte vücuttan su atılır. Susuz kalan vücudun ise yağlanma eğilimi artar.

İşin püf noktası şu: Günde toplamda 2 fincan kahve için. Her bir kahvenin yanında bir büyük bardak suyu yudum yudum ve oturarak içerek dengeyi sağlayın!

Spordan önce nasıl kahve içilmeli?

Spordan önce hangi kahve yağ yakar?

Kahveye bazı ilaveler yaparak, yağ yakım ve enerji verme gücünü artırabilirsiniz. Örneğin, ben şu şekilde yapıyorum:

  • Bir fincan sütlü filtre kahveye 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekliyorum.
  • Bir fincan Türk kahvesini pişirirken içine çeyrek çay kaşığı toz tarçın ilave ediyorum.
  • Filtre kahveyi pişirdikten sonra içine bir çay kaşığı keçiboynuzu unu ekliyorum.

Spordan sonra kahve içilir mi?

Spordan sonra vücudunuzun dinlenmeye ve sakinleşmeye ihtiyacı vardır. Kahvenin içindeki kafein, uyarıcı etki gösterdiğinden spor sonrası kullanım için uygun değildir. Spor sırasında boşalan glikojen depolarını doldurmak ve kasları beslemek için protein ve kompleks karbonhidrat içeren besinler tüketmelisiniz.

Merak etmeyin, bu konuda da size yardımcı olacak bilgiler sundum. Zayıflamak için spordan sonra ne yemeli, spordan önce nasıl beslenmeli gibi konularda makaleler yazdım.

Spordan sonra beslenme önerilerimi okumak için BURAYA TIKLAYIN.

Aktur tatil sitesi