DOLAR
32,2162
EURO
34,7622
ALTIN
2.445,92
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Tabip odalarından kayyum tepkisi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararının ardından 1-2 Aralık 2023 günlerinde birçok ilde tabip odaları ile emek ve demokrasi güçlerinin çağrılarıyla basın açıklamaları düzenlendi. Siyasi otoritenin bu uygulamalarının ilk olmadığı, meslek örgütleri ve demokratik kamuoyu temsilcilerinin susturulmasının iktidarın ajandasında önemli yer tuttuğu dile getirildi.  

Tabip odalarından kayyum tepkisi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 30 Kasım 2023’te görülen yedinci duruşmasında Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararı verilmesine tepkiler sürüyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep ve Muğla’nın aralarında olduğu 20’den fazla ilde düzenlenen basın açıklamalarında “Hekimlik yargılanamaz, TTB susturulamaz”, “Hekimler susmaz, TTB susturulamaz”, “Hukuku, adaleti ve TTB’yi savunuyoruz” yazılı pankartlar açıldı. Açıklamalarda “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, “TTB susmadı, susmayacak”, “Yaşamak, yaşatmak istiyoruz” sloganları atıldı.

Tabip odalarından kayyum tepkisi

“DEMOKRATİK KAMUOYUNA SALDIRILAR TIRMANDI”

Hukukun üstünlüğünü tümüyle rafa kaldıran ve anayasasızlaşma sürecine kapı aralayan iktidarın demokratik kamuoyuna yönelik saldırılarını tırmandığı belirtilen açıklamalarda TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınmasıyla sonuçlanan sürecin de bunun bir parçası olduğuna dikkat çekildi. TTB’nin sadece sağlık politikalarının geliştirilmesi için değil; özgürlük, demokrasi, adalet için de mücadele ettiği belirtilen açıklamalarda TTB’nin bugün olduğu gibi bundan sonra da hem toplum sağlığı hem de meslektaşlarının ve tüm sağlık emekçilerinin hakları için mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: