DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

Takibe düşen kredilerde turizm ilk sırada

Tahsil edilemeyip takibe düşen kredilerde bir önceki yılın Haziran dönemine göre turizm, denizcilik ve inşaat sektörleri ilk sıralarda yer aldı.

Takibe düşen kredilerde turizm ilk sırada
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’a ilişkin finansal piyasaların değerlendirildiği Ağustos 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı.

Türkiye’deki kredi kartı harcamalarının yüzde 33’ünün gerçekleştiği İstanbul’da, yılın ikinci çeyreğinde geçen yıla göre, kartlı harcamalar yüzde 14,1 arttı. Kredi kullanımında bir önceki yıla göre yüzde 26,8; takipteki alacaklarda ise yüzde 41,4 artış kaydedildi.

Tasarruf mevduatı, bir önceki yıla göre yüzde 24,1 yükselirken, döviz cinsinden mevduatın payı yüzde 54,9 oldu. Kişi başına düşen tasarruf mevduatı 44 bin TL’ye, nakdi kredi ise 81 bine TL’ye ulaştı.

Tüketici kredileri de bir önceki yıla göre, yüzde 58,8 yükseldi. Tekstil ve tekstil ürünleri sektöründe kredi kullanımı yüzde 42,4 artarken, gıda, meşrubat ve tütün sektöründeki takipteki kredi oranı yüzde 34,3 azaldı.

Takibe düşen kredilerde turizm ilk sırada

Tahsil edilemeyip takibe düşen kredilerde bir önceki yılın Haziran dönemine göre turizm, denizcilik ve inşaat sektörleri ilk sıralarda yer aldı. Gıda, meşrubat ve tütün, ziraat ve balıkçılık ile finansal kuruluşlar sektörlerinde ise takibe düşen kredilerde azalma gerçekleşti. Denizcilik sektöründe kullanılan kredilerin yüzde 15,1’i, turizm sektöründe yüzde 12,4’i, inşaat sektöründe ise yüzde 9,3’ü tahsil edilemeyerek takibe düştü.

Aktur tatil sitesi