DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Tanıtım Filmi Ne İşe Yarar?

Tanıtım Filmi Ne İşe Yarar?
01.07.2020
710
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Tanıtım Filmi Ne İşe Yarar?

Tanıtım filmleri, bir şirketin, organizasyonun, hizmetin ya da kurumun ulusal veya uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirmek, yeni bir lansmanın ya da ürünün geniş kitlelere detaylı bir şekilde duyurulmasını sağlamak amacıyla çekilen filmlere denir. Video, resim, fotoğraf, grafik ve animasyonların yanı sıra işitsel malzemelerin de kullanıldığı tanıtım filmlerinde genellikle, giriş, gelişme ve sonuç içeren bir hikaye, mantıksal bir kurgu ve ilgi çekici görsel efektler bulunmaktadır.

Tanıtım Filmleri Hakkında Merak Edilenler

Kurumlar ya da organizasyonlar tarafından sıklıkla tercih edilen tanıtım filmlerinin en önemli kullanım faydalarından biri, verilecek mesajın ya da tanıtılacak ürün ya da hizmetin, yazılı metinlerin spontanlığından uzak şekilde, en kısa sürede ve görsel olarak en etkileyici şekilde anlatılabilmesini sağlamalarıdır. Sadece birkaç dakika süren tanıtım filmlerinde hedef kitlenin bilmesi gerekenler hap bilgiler ve ilgi çekici görseller eşliğinde anlatılır. Bu şekilde çok daha uzun süren metin bazlı bir tanıtım sunumunun yaratacağı etkinin kat be kat üstüne çıkmak mümkün hale gelir. Elbette bu etkinin doğallıkla oluşabilmesi için, tanıtım filminin içeriği, senaryosu, görsel ve işitsel kalitesi, mesajın netliği ve teknik ekibin ve kullanılan teknik ekipmanların kalitesi gibi faktörler oldukça önemlidir. Deneyimli bir prodüksiyon ekibi, güçlü bir görsel atmosfer ve hedef kitleyi yakalayacak bir kurgu dili ile rahatlıkla istenen etkide bir tanıtım filmi çekilebilir.

Tanıtım Filmleri Nerelerde Kullanılır?

Tanıtım filmleri, özellikle kurumlara ya da şirketlere özel olarak düzenlenen sektörel seminer, konferans ve bayi toplantısı gibi etkinliklerde kullanılır. Büyük kurum ve şirketlerde zaman oldukça önemli bir faktördür. Bu tür kurumlar genellikle zamana karşı yarışmakta olduklarından pratik ve etkili tanıtım çözümleri ile ilerlemek isterler. Tanıtım filmleri ile kurumsal yapı, ürün ya da hizmetlerin en kısa sürede tanıtımını gerçekleştirmek mümkündür. Bu sayede şirketler büyük organizasyonlarda sadece birkaç dakika süren etkili tanıtım videoları ile kendilerini geniş bir kitleye istedikleri şekilde tanıtmış olurlar. Tanıtım filmi hizmeti fiyatları, film çekiminde kullanılan teknik ekipmanlar, prodüksiyon ekibi, senaryo ve efekt kullanımı gibi faktörlere göre değişkenlik gösterir. Bu şekilde kurumlar, kendi bütçelerine uygun olarak istedikleri sürede ve içerikte bir tanıtım videosunda karar kılabilir.

Tanıtım Filmlerinin Kullanım Avantajları

Tanıtım filmleri; tanıtılan ürün, kurum ya da hizmetin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılabilmesini kolaylaştıran araçlardır. Kısa bir tanıtım videosu internet aracılığıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırılabilir ve yayınlanabilir. Tanıtılmak istenen ürün ya da verilmek istenen mesaj çok kısa süre içerisinde hedef kitle ile buluşurken, görsel ve işitsel efektler ve hikâye kurgusu ile çok daha akılda kalan bir mesaj vermek mümkün hale gelir. Tanıtım filmleri, markaların ilgi çekmesini kolaylaştırırken, güven ve sadakat yaratmalarında da etkilidir. Tanıtım videoları, toplantı, fuar ya da bayi toplantılarında firmaların kendilerini en etkili şekilde anlatmalarına imkân verirken, potansiyel kitleye ulaşmak ve onların ilgisini çekmek de kolaylaşır.

velux