DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Tencere Dibin Kara

Aktur tatil sitesi

Tencere Dibin Kara

Tencere dibin kara, seninki benden kara

Sedat Peker “Bir tripod, bir kameraya yenileceksiniz.” dedi ve yaklaşık üç yıl önce çeşitli iddiaları ve bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Bir yandan tripod ve kamerayla çektiği videolarla, bir yandan da sosyal medyadan paylaştığı yazılarla, milyonlar Sedat Peker’i takip etmeye başlamıştı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde ücretsiz kaldığını iddia etmişti.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında da çeşitli iddialar ortaya atılırken, Hâkim Esat Toklu “Sedat Peker hakkında ‘iftira’, ‘hakaret’ ve ‘kişisel verileri ele geçirmek” suçlarından dava açılması talebiyle, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu tartışmaların ardından dikkatleri üzerine çeken, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’ya; Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” verildiği bilgisi basında yer aldı.

Bir mahkeme başkanına iş insanları tarafından “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” verilmesi pek alışıla gelmiş bir durum olmadığı gibi, belgenin verilmesinin ardından “ne hizmeti” “ne başarısı” “kime ve niye” sorularını da birlikte getirmekte.

Tencere Dibin Kara

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun iş dünyasıyla birlikte görüntü vermesi ve iş dünyasıyla olan ilişkileri eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer

Esat Toklu’nun makamında Uğur Sucu’yu ağırladığı fotoğrafı, sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Açıklama olarak;

“Esat Toklu, TOGO Kuleleri’ni yapan şirketin patronunu makamında ağırlamayı da eksik etmiyor. ‘Sevgili abim’ diye anılacak kadar bir yakınlık da var. Toklu’nun başında bulunduğu İstinaf, bu kulelerle ilgili bazı kararlar almıştı…” 

Diyor.

Tencere Dibin Kara

 

Bu Paylaşımın ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer bir de; “TOGO Kuleleri ortakları ile Esat Toklu’nun açılışta birlikte yer aldığı fotoğrafı” da paylaşıyor.

Taşcıer bu paylaşımın açıklamasında; “Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun kaçak katlarıyla bilinen TOGO Kulelerinin ortaklarından biriyle olan doğum günü partisi videosunu @alimahir vekilimiz paylaşmış” diyor.

CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer’ in atıfta bulunduğu paylaşımda ne demiş diye bakalım dedik;

“Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hâkimi, müteahhidin ofisine gider mi?”

Tencere Dibin Kara

Bir mahkeme başkanının, hakkında karar verdiği dosyada adı geçenlerle birlikte olması toplum tarafından pek de hoş karşılanmaz.

CHP üst düzey yöneticilerinin bu duyarlılığını takdir etmemek söz konusu dahi olamaz. Bir mahkeme başkanının, ya da yargı mensubunun hâkim, savcı gibi, iş dünyası ve siyasilerle çok entegre olması işlerini doğru yapsalar dahi, insanların şaibeli olarak değerlendirmesine neden olur.

Bütün bunlar olup biterken ,

Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, CHP Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ediyor ve Ahmet Aras tarafından kendisine günün anısına bir nazarlık taktim ediliyor.

Artık kime nazar değmesin demek istiyor bilemem.

Tencere Dibin Kara

Bu konu hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ne düşünüyor dersiniz?

İş bununla kalsa iyi…

Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Danıştay Hakimliğine atanıyor. Kendisine hayırlı uğurlu olsun demek isterdik ancak, neye ve kime hayırlı olur bekleyip görmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Bizim konumuz Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın İçişleri Bakanlığı tarafından verilen yüze yakın soruşturma izinleri hakkında Danıştay’a itirazda bulunurken, kendisi nüfusunu kullanarak bu dosyalar hakkında verilecek kararda, lehine bir durum yaratır mı?

Hiçbir yargı mensubunun buna meydan vermeyeceğini düşünüyorum lakin, düşünmek yetmiyor, inanmak istiyorum.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’de adaylık fırtınası estiği şu günlerde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın gönlünden Muğla Büyükşehir Belediyesi geçse de, Bodrum Belediye Başkan Adayı olmaya dünden razı.

Hakkında bu kadar dosya olan Ahmet Aras aday gösterilir mi bilmem. Diyeceksiniz ki “CHP’li belediyelerde bu soruşturmalar hep var.” Lakin hangi CHP’li belediye “iktidarın hukukçuları” dediğiniz kişileri odasında ağırlamakta?

Sayın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili , Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer ve Sayın CHP TBMM Grup Başkan Vekili Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır.

Sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tuttuğunuz, Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu kendisi şimdi Danıştay Hâkimi ile, Belediye Başkanınız Ahmet Aras arasındaki bu sosyalleşmeye, bir yanıt verecek misiniz?

Bekleyip göreceğiz

Bu çelişki nasıl çözülecek, yine bizi sürüye mi sayacaklar…

 Vesselam

Tencere Dibin Kara

 

velux
Yazarın Diğer Yazıları