DOLAR
27,2526
EURO
28,8188
ALTIN
1.665,66
BIST
8.242,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
27°C
Muğla
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Terk edilmiş binaların hikâyeleri ‘Bienal’de

Bu yıl Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenecek olan ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ projesi, terk edilmiş binaların umut dolu öykülerini anlatmaya hazırlanıyor.

Terk edilmiş binaların hikâyeleri ‘Bienal’de
A+
A-

Günümüzün önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergilerinin 18’incisi, 20 Mayıs’ta açılacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl, küratörlüğünü Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın üstlendiği ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ adlı projesi sergilenecek.

Terk edilmiş binaların hikâyeleri ‘Bienal’de

Kahramanmaraş’tan deprem sonrası enkazdan beton örneği. Betonun dayanıksız olmasına yol açan iri agregalar normalden çok büyük, neredeyse 8-9 santim.

Nasıl dönüştürürüz?

Odağına mevcut olanı anlamayı ve dönüştürmeyi alan proje, binalarla ilgili kanıksanmış imgeleri ve yaklaşımları sorgulayarak, daha gösterişli, başarılı örneklere odaklanmak yerine terk edilmiş binaların hikâyelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor. Küratörler, Türkiye genelinde çok sayıda âtıl kalmış binaları Lesley Lokko’nun bienal için önerdiği tema olan “geleceğin laboratuvarı” olarak ele alınabileceğini, yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine mimarlık dünyasındaki köklü değişimler, yapay zekâ, robotlar gibi yeni teknolojilerin de yardımıyla nasıl dönüştürebileceğimize dair araştırmaları sergiliyor, umut dolu öneriler getiriyor.

Terk edilmiş binaların hikâyeleri ‘Bienal’de

26 Kasım’a kadar bienalin ana mekânlarından Arsenale’de yer alacak olan Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu, İKSV koordinasyonunda, TC Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

 

 

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,