DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

TİP milletvekili Can Atalay: Bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum

TİP milletvekili Can Atalay: Bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum

TİP milletvekili Can Atalay: Bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum
A+
A-
velux

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Marmara Cezaevi’ndeki (Silivri) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, iş insanı Osman Kavala, Avukat Selçuk Kozağaçlı, İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Dr. Tayfun Kahraman ve akademisyen Hakan Altınay’ı ziyaret etti. Bülbül, Atalay’ın, “Ben Hatay Milletvekili Can Atalay olarak bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum. Hatay’daki vatandaşlarımın iradesi cezaevinde tutulamaz” dediğini aktardı. Bülbül, Tayfun Kahraman’ın ise “Biz ilk günkü gibi ayakta ve gururlu olmaya devam ediyoruz” dediğini söyledi.

Süleyman Bülbül, Marmara Cezaevi’ndeki Atalay, Kavala, Kozağaçlı, Altınay ve Kahraman ile görüştü.

Bülbül görüşmeye ilişkin ANKA Haber Ajansı’na, “Haklarında tek bir somut delil yokken, sadece iktidarın hukuksuz ve antidemokratik uygulamalarına karşı oldukları, mağdurun ve ezilenlerin de yanında durdukları için cezalandırılıyorlar. Başta Anayasa olmak üzere, tüm hukuki normların çiğnendiği, AİHM kararlarının yok sayıldığı, devlet erkinin temeli olan adalet ve hukuk kavramlarının yok edildiği bu garabet kararlar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

Bülbül ayrıca, Atalay, Kavala, Kozağaçlı, Altınay ve Kahraman’ın mesajlarını da iletti. Mesajlar şöyle: 

Hatay Milletvekili Can Atalay: “Yargıtay’ın bu kadar hukuksuz bir dosyada öncelikli bir inceleme yapması ve hukuki bir karar vereceği umudu tabii ki iyidir. Fakat TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un da bir yasama meclisi üyesinin haklarını koruması ve bu konuda yazılı olarak ilgili mercilere daha fazla gecikmeden talepte bulunması gerekir. Ben Hatay Milletvekili Can Atalay olarak bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum. Hatay’daki vatandaşlarımın iradesi cezaevinde tutulamaz.”

İş insanı Osman Kavala: “Hukuk devleti ve demokrasi mücadelesi devam edecek. Ülkemizin hukuk devleti olacağına ve gerçek bir demokrasi sahip olacağına dair inancımda herhangi bir eksilme yok. Umudumuzu canlı tutuyoruz.”

Avukat Selçuk Kozağaçlı: “Soma, Çorlu, Ermenek, Gezi gibi toplumsal davalarda savunma hakkını kullanan ve cezaevinde bulunan avukatlar olarak dayanışmaya ihtiyacımız var. Demokrasi mücadelede iniş ve çıkışlar olabilir. Ama biz kazanacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Hukuk ve hürriyet kavgamız devam edecek.”

Akademisyen Hakan Altınay: “Davetimi tekrarlıyorum. Bomba, mermi, taş ya da slogan attığımı gösteren ya da başka birisine ‘atın’ dediğimi gösteren bir delil, fotoğraf ya da mail gösterene herkese istediği ödülü vereceğim. Ama bunu bulamıyorsanız Türk Milleti adına yapılan yargılama sonucu verilen mahkûmiyet kararının yanlış olduğunu söylemek durumundasınız. Suçlu ya da suçsuzu ayırt eden yargı kesinlikle bir kanıt göstermelidir. Duruşmada dinlenen tanık polislerin şiddetle hiçbir ilgisi yoktur gergin ortamları yatıştırdı şeklindeki ifadelerine rağmen bunu mahkeme dikkate almadı. Hakkımda verilen 18 yıl cezaya karşılık bir tek delil istiyorum. Kanıt istiyorum.”

Tayfun Kahraman: “Biz ilk günkü gibi ayakta ve gururlu olmaya devam ediyoruz. Elbet bu günler sona erecek. Memlekete gerek anlamda adalet mutlaka hâkim olacaktır. Dayanışma içinde bulunanlara ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , , ,