DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

TOKİ’nin Muğla Menteşe Projesi’nin kura çekimi yapıldı

TOKİ’nin Muğla Menteşe Projesi’nin kura çekimi yapıldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen Muğla Menteşe Projesi’nin kuraları çekildi.

TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, Menteşe Spor Salonu’ndaki kura töreninde,  Muğla’da birçok konut yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve Hazine Bakanlığının koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Türkiye genelinde 100 Bin Konut projesi başlattıklarını hatırlatan Çelik, bu kapsamda ilk etapta Menteşe ilçesinde 500 konut yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Projeye çok sayıda vatandaşın başvuru yaptığını vurgulayan Çelik, “2+1 evlerimize  7 bin 156 kişi, 3+1 konutlarımıza ise 5 bin 801 kişi başvurdu. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu başvuruları karşılamaya çalışacağız. En kısa süre içinde tapu dağıtım işlemi yapılacak.”dedi.

Çelik, vatandaşların başvuru bedellerini üç gün içerisinde banka şubelerinden alabileceklerini kaydetti.

Kura da önce 20 şehit ailesinine konutları verildi, ardından da 26 engelli belirlendi. Çekilen kuralar da isimleri çıkan vatandaşlar sevinç yaşadı.

Projenin başvuruları 16 Aralık 2019 ile 15 Ocak 2020 arasında yapılmıştı.