DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Turizmde tek pazara mahkûm olmamak için hedefini açıkladı

Turizmde tek pazara mahkûm olmamak için hedefini açıkladı
A+
A-
velux

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Alternatif turizm bölgelerindeki payımızı artırmalıyız” dedi.

Marmaris’te düzenlenen “İskandinav Ülkeleri İş Geliştirme” toplantısında, turizm sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Kentin özellikle son 10-15 yıldır tek pazara mahkûm edildiğine dikkati çeken Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “1990’lı yıllarda Marmaris’in İskandinav pazarında payı oldukça yüksekti. Bu pazar kaybındaki ağırlıklı sebep bizlerin yaptığı yanlışlar, eksiklikler, hatalardı. Bunun da olumsuzluklarını özellikle son 2 yıldır ciddi anlamda yaşıyoruz. Alternatif pazarlar payımızı artırmak için bu çalışmayı oldukça önemsiyorum. Hep birlikte bundan ders çıkarmak gerekir” dedi.

“GEÇMİŞTEN BAĞIMIZ VAR”

Toplantıda Marmaris’i kapsamlı olarak anlatan bir sunum yapan Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, uzun yıllar önce özellikle İskandinav ülkelerinden kente olan büyük ilgiyi hatırlatarak, dijital turizm seçenekleri ile bölge ile yeniden sıkı ilişkilerin kurulmasının gerekliliğine dikkatleri çekti.

ACENTE VE HAVAYOLU FİRMALARINA DAVET

Başkan Ayhan, Marmaris’in İskandinav ülkeleri için tercih edilebilir bir destinasyon olduğunun altını çizerek, acente ve havayolu firmalarını iş birliğine davet etti.

Toplantı sırasında yaşanan gelişmelerden biri de Dalaman-Kopenhag arasında 6 Mayıs günü tarifeli ilk uçuşun başlayacağı haberi oldu. Sun Express firmasının gerçekleştireceği uçuşa, 25 Haziran tarihinde Corendon Airlines da katılarak Dalaman-Kopenhag hattındaki tarifeli sefer sayısı haftada üç olacak.

Bu sıcak haber, diğer hava yolu firmaları ve acenteler tarafından oldukça olumlu bir gelişme olarak da karşılandı.

MARMARİS, İSKANDİNAV PAZARINDA CİDDİ OYUNCU OLABİLİR

Toplantı sırasında söz alan acente ve hava yolu firmaları yetkilileri, Marmaris’in İskandinav pazarında önemli bir oyuncu olabileceğini belirtti.

Bölge insanının turizm tercihlerinin Marmaris’te karşılanabilir olduğunu söyleyen yetkililer, iyi bir tanıtım çalışmasının ardından yeniden yoğun bir turizm ilişkisinin inşa edilmesinin önünde hiçbir engel olmadığına işaret etti.

İskandinav turisti hakkında püf noktaları da veren acente ve havayolu firmaları yetkilileri, pandeminin ardından butik tatil tercihlerinin öne çıktığını, bu anlamda Marmaris’in şansının yüksek olduğunu ifade etti.