DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkiye’nin en fanatik evleri!

Türkiye’nin en fanatik evleri!
A+
A-

Türkiye’nin en fanatik evleri!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, binalarının dış cephe boyası milli takım, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Kocaelispor’un renklerinden oluşan site büyük ilgi görüyor.

Türkiye’nin en fanatik evleri!

Kiracılar değil ev sahipleri tuttukları takıma göre ev seçiyor
Taraftar Evleri adıyla tanınan, 97 daire ve 6 bloktan oluşan site 2015 yılında yapıldı. Müteahhit Metin Torunoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeyi futbolu çok sevdiği için gerçekleştirdiğini belirterek şu mesajı verdi:

Türkiye’nin en fanatik evleri!

“Spor terörü nedeniyle bir slogan geliştirmek istedim ve insanların, taraftarların bir arada yaşamasını istedim. ‘Biz birlikte oturmayı öğrendik, siz de birlikte seyretmeyi öğrenin’ diye slogan geliştirdim ve böyle bir taraftar sitesi yapmak istedim. 6 bloktan oluşuyor. Kocaelispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve milli takım olmak üzere. Bu takımların bütün maçlarını bina sakinleri beraber izliyorlar. Burada oturan bina sakinleri, tuttukları takımların renkleri taşıyan binalardan daire aldılar ama kiracılar için fark etmiyor. Boş olan daireyi tutuyorlar.”

Türkiye’nin en fanatik evleri!

Sitede yaşamak isteyenler çok
Site yöneticisi Erol Dağcı da 2015 yılının Ağustos ayında dairesini teslim aldığını kaydederek, “Taraftar sitesi adını almasının nedeni ise bütün takımların taraftarlarının kaynaşması. Sitenin bahçesinde futbol sohbetleri güzel bir ortam oluşturuyor. Sitemize çok talep var. Oturmak isteyen kiralamak isteyen, satın almak isteyen oluyor.” diye konuştu.