DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Uçuş yasağı günlerinde Ruslar Türkiye’ye nasıl geliyor?

Uçuş yasağı günlerinde Ruslar Türkiye’ye nasıl geliyor?
08.07.2020
693
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

“Sınırlar kapalı, ama Türkiye’de çok fazla Rus var. Bu nasıl mümkün?” Zen.Yandex sitesi, koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasağının sürdüğü bu günlerde, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmalarını mümkün kılan iki popüler yolun ne olduğunu açıkladı.

Türkiye’de konut satın alarak oturum izni sahibi olan birçok Rusya vatandaşı Türkiye’ye sorunsuz-sorgusuz giriş yapabiliyor. Ancak bu kişiler, Rusya ile Türkiye arasında henüz doğrudan uçuşlar başlamadığı için, Belarus üzerinden Türkiye’ye gitmek zorunda kalıyor.

İş, eğitim, tedavi gibi amaçlar için Rusya’dan çıkış izin belgesi alan bazı kişiler ise önce Belarus’taki hastane ya da dinlenme-tedavi tesislerinden (sanatoryum) rezervasyon yaptırıyor, ardından oradan Türkiye’ye uçarak tatile gidebiliyor.

Sergey Lavrov: Bunu yasaklayamayız!

Türkiye uçuşlarına izin veren Belarus üzerinden Rus turistlerin Türkiye’ye gitme ihtimalini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuyla ilgili görüşünü “Bunu yasaklayamayız” ifadesiyle belirtmişti.

Kaynak: Turkrus.com

velux