DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Uludağ’da sezon açıldı: Gecelik konaklama 5-8 bin lira

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, hafta sonu yağan kar ile beyaza büründü. Karın erken yağması ile birlikte, Uludağ’daki tesislerde sezon hazırlıkları da hızlandı. Yılbaşı için erken rezervasyonların yapıldığı otellerde, gecelik konaklama ücreti kişi başı 5 ile 8 bin lira arasında değişiyor.

Uludağ’da sezon açıldı: Gecelik konaklama 5-8 bin lira
A+
A-
velux

Kayakseverlerin ‘beyaz cennet’ olarak tanımladıkları, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, hafta sonu yağan kar ile beyaza büründü.

63 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, güneşin etkisi ile 12 santimetreye kadar düşerken; Uludağ, tatilcileri de ağırlamaya başladı. 2 gün boyunca etkili olan yağış ile tatilciler, karın keyfini çıkardı.

Uludağ dron ile görüntülenirken, bölgedeki tesisler de sezon hazırlıklarını hızlandırdı. 1’inci ve 2’nci oteller bölgesindeki tesisler, yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yerli turistlerin yanı sıra Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Uludağ’da, erken rezervasyonlar da başladı. Uludağ’da yılbaşını geçirmek isteyenler, aylar öncesinden bölgedeki otellerden yer ayırttı.

‘BU SENE ÇOK UMUTLUYUZ’

Otel yöneticisi Harbi Türk, “Geçtiğimiz sene kış ayı, neredeyse olmadı. Geçen sene 25 Kasım’da kar yağdı. Karın devamı gelir diye düşündük ama maalesef 3-4 gün sürdü. Ardından 27 Ocak’ta kar yağdı. Tam umutlandık derken, talihsiz bir deprem oldu. Geçen sene kış yaşanmadı sayılır.

Bu sene çok umutluyuz. Bu mevcut olan kar, bizi çok heyecanlandırdı. Uzmanlar, bu sene kış mevsiminin çok iyi olacağını söylüyor. Yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. Şu an satışlarımız iyi gidiyor, telefonlarımız susmuyor.

Hazırlığımızı bitirdik, çok umutluyuz. Ziyaretçiler de kayakseverler de heyecanlı. Aktivitemiz bol. Fiyatlarımız bu yıl kişi başı, 5 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyor. Bu dönemsel tabi. Uludağ’da fiyatlar, hafta içi ve hafta sonu değişir. Kış böyle devam edecek gibi duruyor. Doluluk oranı yüzde 90’ın altına düşmez” dedi.

‘SEZONU ERKEN AÇACAĞIZ’

Kayak eğitmeni Resul Köylü, “Hava çok güzel. Zemin çok iyi ve zeminde taş, ot parçası yok. Kayak yapmak için engel yok. Bu karların basılması gerekiyor. Çünkü hafta sonu yeniden kar yağışı var. Sezonu inşallah erken açacağız.

Kayakseverleri Uludağ’a bekliyoruz. Doğa sporlarının içerisinde en güzel spor, kayak sporudur. Kar görmek; bizim kalbimizin sevinci, anlatılmaz bir duygu. Kar dağların süsüdür, gülüdür ve beyaz örtüdür” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk kayak merkezi Uludağ’da, 17’si otel olmak üzere 22 tesis bulunuyor. 5 bin yatak kapasiteli Uludağ’da bu sayı, ek yataklar ile 6 bin 500’e kadar yükseliyor. (DHA)

polat-galle
ETİKETLER: , , , ,