DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Umuda yolculuk”ta kullanılan tekneler otoparkı doldurdu

“Umuda yolculuk”ta kullanılan tekneler otoparkı doldurdu

"Umuda yolculuk"ta kullanılan tekneler otoparkı doldurdu

MUĞLA (AA) – ALİ BALLI – Yeni bir hayata kavuşmak için tüm risklere rağmen yasa dışı yollarla denizden Yunanistan’a gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerin kullandığı ve yakalanmalarının ardından el konulan deniz araçları, Muğla‘nın Bodrum ilçesinde trafik otoparkında muhafaza ediliyor.

Yalıkavak Mahallesi’nde yaklaşık 6 yıl önce kara taşıtlarının kullanması için açılan trafik otoparkı, yasa dışı geçişlerde kullanılan deniz araçlarına da ev sahipliği yapan yer haline geldi. Otoparkta, binlerce motosiklet, otomobil ve diğer büyük araçların yanı sıra 350 deniz aracı da bulunuyor.

Otopark, aralarında jet-ski, lastik bot, lüks motor yatlar ve teknelerin de olduğu deniz araçlarıyla anılır hale geldi.

Otoparkta bulunan teknelerde ve düzensiz göçmenlerin taşındığı minibüslerdeki can yelekleri ile ayakkabılar dikkati çekiyor.

– “Tekne otoparkı haline geldik”

Otoparkın kurucularından İlhami Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoparkı trafikte yakalanan, kaza yapan ya da icra dairesinin yakaladığı ve suça karışan araçlarının yedieminliğini yapma amacıyla kurduklarını söyledi.

Otoparkta son yıllarda tekne yoğunluğunun oluştuğunu ifade eden Karadağ, “Özellikle göçmen kaçakçılığının yoğunlaşmasıyla, trafik otoparkı olmaktan çıkıp, tekne otoparkı haline geldik. Alanda araçlar kadar tekne olmaya başladı hatta motosikletleri hariç tutarsak araçtan daha fazla tekne var.” dedi.

– “Tekne kayıtlarını ve şasi numaralarını siliyorlar”

Karadağ, şunları kaydetti:

“Bunların diğer motorlu araçlar gibi satılıp bir an evvel buradan çıkması lazım ki alan boşalsın. Eğer bu tempoyla devam edersek, iki yıl sonra otoparka araç da, tekne de alamayacağız. Göçmen kaçakçılarının tekne kayıtlarını, motor ve şasi numaralarını silmesi işlem yapılmasını zorluyor. Biz satılabilecek tekneleri tespit edip Milli Emlak’a liste veriyoruz ve onlar da bu liste üzerinde çalışıyor. İnşallah bu konuda mesafe katederiz. Yakalanan tekneler arasında çok lüks olanlar da var. Deniz taşıtları denizde olmadığı sürede karada deformasyona uğruyor. Otoparkımızda fiyatları 15 bin ile 200 bin lira arasında değişen tekneler var. Normal değeri 350 bin avro olan bir tekne de var.”