DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Uşak Üniversitesi’nde “Uluslararası Anı Para” sergisi

Uşak Üniversitesi’nde “Uluslararası Anı Para” sergisi
A+
A-
velux

Uşak Üniversitesi'nde "Uluslararası Anı Para" sergisi

UŞAK (AA) – Uşak Üniversitesi’nde dünyanın bir çok yerinden tasarımcılar ve akademisyenlerin hazırladığı 60 eserin bulunduğu “Uluslararası Anı Para Sergisi” açıldı.  

Bir Eylül Yerleşkesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin tasarım konusunda ulusal mecrada adından söz ettirdiğini ifade etti.

Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin tasarım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Savaş, “Maalesef Türkiye olarak tasarım konusunda çok başarılı olamadık, öteledik, geçiştirdik. Biz Uşak Üniversitesi olarak 2018 yılında tasarımın üzerine gitmek konusunda bir karar aldık ve Tasarım Merkezi açtık. Açıldığı günden bu yana ciddi anlamda katkıları olan bir tasarım merkezi oldu. Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde tasarladığımız ürünlerimizi tanıtma gayretimiz var. Bir çok üniversite ve firma ile anlaşmalarımız var. Arkadaşlarımızın yaptığı tasarımlar kabul gördü ve yurt dışında sergilerde sergilendi.” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul ise mimarlık ve tasarım hakkında bilgiler verdi.

Sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.

velux