DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Uzmanlar uyardı: Çocuklara fazla bağlanmak ileride depresyon sebebi

Uzmanlar, çocuklarıyla çok fazla bağ odaklı iletişim kuran ebeveynlerin yaklaşımlarının sağlıksız olabileceği ve ilerleyen yıllarda problem yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Uzmanlar uyardı: Çocuklara fazla bağlanmak ileride depresyon sebebi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ebeveynlerin, çocuklarıyla sürekli olarak birlikte uyuması, birlikte banyo yapması gibi davranışlarının yanı sıra çocuğuna mümkün olduğunca fazla zaman ayırarak anne ve çocuk arasında olağanüstü yakın bir bağ kurmasını amaçlayan bağ odaklı ebeveynlik kimi uzmanlarca eleştiriliyor.

Son olarak “Keeping Up with the Kardashians” isimli realite TV programıyla tanınan ve geçtiğimiz günlerde dördüncü çocuğunu kucağına alan Kourtney Kardashian’ın ebeveynlik tarzı ileride çeşitli sorunlara yol açabileceği endişesi yarattı.

Uzmanlar internet ünlüsü Kourtney Kardashian’ın “bağlanma tarzı”nın çocukları ömür boyu duygusal sorunlarla baş başa bırakabileceğini söyledi.

Uzmanlar uyardı: Çocuklara fazla bağlanmak ileride depresyon sebebi

Kourtney Kardashian…

Kardashian geçtiğimiz günlerde kocası Travis Barker’dan olan ve Rocky adını verdikleri ilk çocuklarını doğurdu.

44 yaşındaki ünlü isim, hamileliğinin başlarında Vogue’a yeni doğan bebeğine bağ odaklı ebeveynlik stilini uygulamayı planladığını söylemişti.

Geçen yıl Kardashian, 10 yaşındaki kızı Penelope ile “hemen hemen her gece” birlikte uyuduğunu itiraf etmişti. Dört çocuk annesi, şu anda 12 yaşında olan ilk çocuğu Mason ile yedi yaşına gelene kadar birlikte yattığını da söyledi.

UZMANLAR OLUMSUZ OLARAK GÖRÜYOR

Ancak uzmanlar diğer ebeveynleri onun izinden gitmemeleri konusunda uyardı.

Adli tıp psikoloğu Dr. Carole Lieberman, “boğucu” ebeveynlerin yaklaşımlarının, çocukların daha sonraki yaşamında depresyon ve anksiyete geliştirme riskinin daha yüksek olmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Lieberman, “Her çocuğun psikolojik yapısına bağlı olarak, bağ odaklı ebeveynlik onların ya gerektiğinden fazla daha uzun süre bağlanmaya devam etmelerini sağlayacak ya da ondan daha hızlı uzaklaşmak için kaçmalarını sağlayacak. Her iki sorun da yetişkinlikte yaşanan duygusal sorunlarla ilişkili.” dedi.

GERÇEKÇİ OLMAYAN BEKLENTİLER OLUŞTURUYOR

Diğer uzmanlar, bağ odaklı ebeveynliğin anne babalar için gerçekçi olmayan beklentiler oluşturduğu ve çocukları bağımsız olma konusunda yetersiz bıraktığı konusunda uyardı.

New York’ta çalışan klinik psikolog Dr. Jephtha Tausig de, “Pratik açıdan bakıldığında, ebeveynlerin sürekli varlığı imkansızdır. Hiçbir ebeveyn çocuklarına her zaman mükemmel şekilde yanıt veremez.”

“Ebeveynlerin başka şeylere dikkat etmesi gereken zamanlar vardır ve özellikle yaşlandıkça çocukların tatminlerini erteleme konusunda daha rahat olmaları yararlı olabilir.” dedi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , ,