DOLAR
32,5176
EURO
34,7442
ALTIN
2.489,49
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vahşi Yapılaşma Mücadeleyi Anlattılar

Vahşi Yapılaşma Mücadeleyi Anlattılar
Aktur tatil sitesi

Vahşi Yapılaşma Mücadeleyi Anlattılar

Bodrum’da son yıllardaki bazı yapılaşmalar ve bunlara karşı verilen mücadelelerle ilgili “Bodrum Kent Mücadeleleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. 

Bodrum Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (BODTÜM) tarafından Bodrum Mimarlık Kütüphanesi’nde organize edilen söyleşinin konuşmacıları TMMOB İKK (İlçe Koordinasyon Kurulu) sekreteri Şahabettin Doğan ve Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Gamze Türk idi.

Toplantıda Şahabettin Doğan ve Gamze Türk, son yıllarda Bodrum gündemini meşgul eden ve yoğun tartışmalara neden olan Külliye, Yeni Sualtı Arkeoloji Müzesi Çalışmaları, Res’ler, Çevreyolu, Torba Küçük Sanayi Sitesi, Aspat’taki İnşaat Projesi, Turgutreis Sahil Güvenlik Limanı, Küdür Yarımadası, Torba ve Çevresi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi İlanı ve Sandıma konu başlıklarında sunumlar yaparak, verilen hukuki mücadeleler hakkında bilgiler aktardılar.

Bodrum’da vahşi yapılaşma ile sürekli mücadele verdiklerini söyleyen Şahabettin Doğan, “Ve maalesef yağmur gibi de geliyor. Bitmiyor. Biz genel merkezlerimizle konuştuğumuzda ‘Yine mi mahkeme için yetki istiyorsun?’ diyorlar. Bize ilk söylenen şey bu. Çünkü habire duyumlar geliyor. Onlara karşı yapılması gereken şeyler var. Bunları yapmamız için üst kurullardan izin almamız gerekiyor. Maalesef süreç de zorlaşmaya başladı. Çünkü meslek odalarının bu muhalif yapısından dolayı siyasi iktidar para musluklarını kıstı. Ondan sonra sıkıntılı süreçler yaşanmaya başladı. Bunlar aşılamayacak şeyler değil.”

Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Gamze Türk ise mücadelenin sonu olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Geçmiş dönemlerdeki çalışmalara bakıyorum, hep davalar var. Bodrum gerçekten çok özel bir coğrafya. Dolayısıyla herkesin gözü üzerinde. Korkunç bir rant kapısı. Onun için vahşi bir saldırı var. Geçmişte de böyle, şimdi de böyle ama bugün biraz daha hızlandığını ve arttığını görüyoruz. Bodrum’daki çeşitli STK’lardan arkadaşlarımızın desteğini de çok çok önemsiyoruz. İşbirliğini çok önemsiyoruz. Birlikte mücadele ettiğimiz bir çok konu var. Ancak böyle başarabiliriz zaten. Tek kişinin, tek grubun veya tek meslek örgütünün altından kalkabileceği şeyler değil. Resmen bir iş paylaşımı yapmak zorundayız.”

İki konuşmacı, 10 konu başlığı altında detaylı bilgiler verip vatandaşlar, meslek örgütleri ve STK’lar tarafından verilen mücadeleleri anlattı.

Kent Haber