DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Vaka artışları karşısında kapanmaya gitmeyecek

Vaka artışları karşısında kapanmaya gitmeyecek
13.01.2022
492
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İsrail Başbakanı Bennett, Kovid-19’la mücadele kapsamında risk grubundaki kesimin korunmasına önem vereceklerini ancak kapanmaya gitmeyeceklerini duyurdu.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, başkent Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’la mücadele kapsamında hükümetin izleyeceği yola ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Yol gösterici 3 ilke’

Kovid-19’un Omicron varyantının giderek etkisini artırdığı İsrail’de ‘yol gösterici 3 ilke’ izleyeceklerini belirten Bennett, bunları şöyle sıraladı: “Ekonomimizi açık tutmak, toplumdaki en savunmasız kişileri ve yaşlıları korumak, çoğu savunmasız olan çocuklarımızla ilgilenmek.”

Şimdiye kadar 400 bin İsraillinin 4. doz aşılarını olduklarını ve bu sayının artmaya devam ettiğini aktaran Bennett, “İlk belirtiler bu aşıların gerçekten de kandaki antikor sayısını önemli ölçüde artırdığını gösteriyor. Bunun enfeksiyona ve ağır hastalığa karşı büyük olasılıkla daha iyi koruma sağladığını biliyoruz” diye konuştu.

Ekonomi işlemeye devam edecek

İsrail Başbakanı, Kovid-19 önlemlerini hayata geçirirken ülke ekonomisini de mümkün olduğunca açık ve işler halde tutacaklarını vurguladı. (Sputnik)

polat-galle