DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Yakaköy’ün Suçu Ne?

Aktur tatil sitesi

Yakaköy’ün Suçu Ne?

Yakaköy’ün Suçu Ne?

Başkan Aras’ın Ankara faaliyetlerinin dışında, sanıyorum işi gücü yok. “Ne yaparım da mağdur görünür, adaylığımı garantiye alırım” planları yapmakta.

Bir yandan iktidara kendince eleştiriler getiriyor, bir yandan beton firmalarına, arada bir yatırımcılara ve en son soluğu Yakaköy’de alarak  “Ya Hızır” dedi.

Yakaköy’e baskın mı, basın açıklaması mı, kaçak yapı denetimi mi ne olduğu belli olmayan bir ziyarette bulunan Başkan Aras, Yakaköy’de yaşayanların sağ duyulu davranmasıyla, istenmeyen bir durum yaşanmadı.

Ne yaşanabilirdi ki demeyelim.

Başkan Aras’ın, kaçak inşaat yapılması nedeniyle gittiği Yakaköy Mahallesi’ne kendisi ulaşmadan gazeteciler, zabıta, yapı kontrol ekipleri ve emniyet güçleri ulaşmıştı.

Sanırım Başkan olay çıkma endişesi yaşıyordu ki, emniyet güçlerinden destek istemiş. Aras’ın bu beklentisi boşa çıkmış, konuşmasında vücut diline bakılınca ruh halinin sıkıntılı olduğunu gizleyememişti.

Kimse kaçak yapılaşmayı savunamaz…

Aras; gittiği Yakaköy’de kaçak yapılaşma üzerine konferans verirken, satır aralarında verdiği açıklar, neden Yakaköy’de bu tür bir maceraya atıldığının göstergesi olmuştur.

Neden endişe ediyorsun? Tülov Vakfının sekreterliğini yapan kişinin maaşını belediye şirketinden ödedin geçen aya kadar ve Bodrum Şubesine ihalesiz yer verdin, kira alıyor musun belli değil. O vakfın mütevelli heyetinde görev yapan Özgür Özel artık CHP’nin Genel Başkanı, ayrıca yönetim kurulu üyesi ve vakfın Bodrum şube başkanı Remzi Kazmaz, CHP Merkez Disiplin kurulu üyesi.

Aynı vakfın yönetim kurulu üyesi olan ve Bodrum Şube Başkanı olan Remzi Kazmaz, “Bodrum Belediyesi’nin gönüllü avukatıyım” diye beyanatlar veriyordu ve kendisine yada ailesine ait hukuk bürosu  Bodrum Belediyesi ve şirketinin hukuk işlerine bakmakta.

Endişe etme, bu kadar kıyağa senin adaylığın garanti. Garanti ama, seçimi alır mısın bilmem. Mart ayı dert ayı, ne olacağı belli olmaz.

Yakaköy’de ve Dereköy’de yapılan kaçak yapılaşma Başkan Aras’ın canını çok sıkmışa benzer. Ne için canını sıktığını anlamak zor. Bodrum tanıtımında çığır açan “BOTAV CENTER “ kaçak değil mi? Kaçak yapının içerisinde, Bodrum Belediyesi’nde kaçak çalıştırdığınız baş danışmanınız görev yapmakta.

BOTAV binasının yan tarafında bulunan kaçak yapıya çöken, yapı kayıt belgesi alan şahıs, belediye başkan yardımcınızla Ankara sokaklarında “Bodrum’da belediye başkanlığına nasıl aday olurum” voltaları atmakta.

Yakaköyde yakayı ele veren Ahmet Aras, Cengiz Holding’e Cennetkoy’da verdiği yapı ruhsatının meşruluğunu ve yasallığını anlatarak toplumu yanıltıyor. Kapasite artırımı isteyen Cengiz Holding, “ikinci etap yapı ruhsatlarını mahkeme kararıyla aldı” diyerek, kendisi işin içinde değilmiş algısı yaratmaktadır.

Yakaköy’ de kendini ele vermeye devam ediyor Başkan Aras. Tarımsal alanlarda yapılaşma koşullarını, alt yapı yapılamayacağını anlattıkça anlatıyor. Yakaköy’de kaçak yapı yapanların günahı, Gürece’ Ekolojik Yapısı Korunacak Alan’ da halen çalışma yapan ve size yakınlığı ile bilinen zatı muhtereminkinden daha mı fazla?

Başkan Aras, nasıl işine gelirse öyle davranıyor.

Hani Mazı’daki (Denize sıfır Malikane) kaçak yapıları yıkıyordunuz? Hani, halen yıkmadınız sermayenin yaptığı kaçakları.

Örneğin; Oasis Alış Veriş Merkezindeki kamuya ait alanların işgallerine son verseniz, yeşil alana paralı oyuncakları koyanları cezalandırsanız, imar yolu üzerinde panayırlar yaparak para kazan, oralarına buralarına yama yapılar yaparak rant elde eden bu AVM ye, nedense sessiz kalıyorsunuz?

Sahi başkan “özelleştirmeye karşıyım” dediniz…

Bitez’de “Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi” nin özelleştirmeden aldığı yerde, şimdiki CHP Genelbaşkanı Özgür Özel’inde “özelleştirme karşıtı” açıklamalar yaptığı alan için herkesten önce yapı ruhsatı vermeniz yetmedi, Bin metrekarelik sosyal tesis alanını kendilerine bağışladınız.

Konu konuyu açarken bunları tekrar imbikleyeceğim.

Yakaköy’ de iktidara estiren Başkan Aras, belediye kanunundan bi haber. “İktidar size arsa versin, konut yapsın, bana versin ben yapayım” diye tutarsız söylemlerine karşın, belediye kanunun 69. maddesini okumasını tavsiye ederiz.

Ayrıca belediyeler; ev ve işyerleri kiralarını düşürmek amaçlı çalışmalarda yapmak zorundadır. O koltuk laf olsun diye işgal edilemez. Belediye kapıları, ağlama duvarı değildir.

Sayın Aras madem yetkin yok, yetki olan yere aday ol, çık deki “Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Adayım.”

Hadi bakalım hodri meydan…

Vesselam.

Not : Yakaköy’de Başkan Aras açıklama yapacağı sırada, bir basın mensubu halka yönelik “arkadaşlar müsaade edin başkan açıklamayı yapsın, bizimde acele işimiz var” dedi.

Bu günlerde yazıları sıklaştırmalı diyorum “ANTHAVEN” Aspat planlarına bir el atalım…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları