DOLAR
32,4191
EURO
34,4513
ALTIN
2.489,43
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Yaşlanmayı geciktirmenin 9 etkili yolu

Genç kalmak isteyenler için bu haberimiz tam size göre! Sizlere yaşlanmayı geciktirmenin yollarını sunuyoruz. Yaşlanmayı geciktirmenin 9 etkili yolu sayfamızda…

Yaşlanmayı geciktirmenin 9 etkili yolu
A+
A-

Herkes, uzun ve kaliteli bir yaşam sürmek ister. Bu istekle beraber yaşlanmayı geciktirmenin yollarını ararlar. Zararları alışkanlıkları tespit edip, onlardan kurtularak yaşlanmayı geciktirmek mümkündür. “Yüksek Topuklar” ekibi olarak sizler için, yaşlanmayı geciktirmenin yollarınıderledik.

Yaşlanmayı geciktirmenin 9 etkili yolu

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, sigara, alkol gibi alışkanlıklar yaşam kalitenizi düşürür, yaşlanmayı hızlandırır. Eğer bu alışkanlıklardan kurtulursanız durumu tersine çevirebilirsiniz. Günlük rutininizde kolayca yapabileceğiniz değişikliklerle sağlıklı bir cilt ve sağlıklı bir vücuda kavuşun!

Şeker tüketmemeye özen gösterin!

Şeker, kilo artışıyla beraber obeziteye neden olur ve birçok sağlık sorununa yol açar. Ayrıca, cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlayan kolajenlere zarar vererek, cildin yaşlanmasını hızlandırır. Şekerden uzak durarak, şekere bağlı yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

Alkol ve sigaradan uzak durun!

Sigara, sağlığa verdiği zararlarının yanı sıra, yaşlanmayı da geciktiren kötü bir alışkanlıktır. Sigaradan çıkan dumanla birlikte zehirli kimyasallar yüzünüze gelir ve kan akışını olumsuz etkiler. Aynı zamanda, kırışıklıklara neden olur. Alkol de özellikle aşırı tüketildiğinde sağlık açısından zararlıdır. Aşırı alkol tüketimiyle beraber sağlıksız beslenme başlar. Genç görünümünüzü korumak istiyorsanız, sigaradan tamamen kurtulmalı ve alkolü sınırlandırmalısınız.

Hareket edin ve spor yapın!

Yaş ilerledikçe kas kaybetmek istemiyorsanız düzenli sporu ihmal etmeyin. Spor yapamıyorsanız her gün açık havada yürüyüş yapın. Asansör yerine merdivenleri kullanın. Hareketinizi artırarak metabolizmanızı hızlandırabilir, kalp sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Aynı zamanda, sarkmalara engel olarak sıkı bir vücuda kavuşursunuz.

Sağlıklı beslenin, detoks yapın!

Sağlıklı beslenmek, yaşlanmayı geciktiren önemli alışkanlıklardandır. Tükettiğiniz besinler sizin yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. Bu nedenle vitamin ve mineral yönünden zengin besinler tüketmeniz gerekir. Örneğin, antioksidan besinler, vücudunuzu zararlı unsurlardan arındırır ve yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca omega-3 gibi sağlıklı yağlar, cildi esnek tutar, beyin ve kalbi güçlendirir, diyabetin önüne geçer ve ömrü uzatır.

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için aşırı yağlı, işlenmiş, kızartılmış yiyeceklerden uzak durun. Özellikle sonradan ısıtılan gıdalarda meydana gelen bazı maddeler, sağlığa olumsuz etki eder ve yaşlanmayı hızlandırır.

Yaşlanmayı geciktirmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri de detoks yapmaktır. Detoks, vücudunuzu arındırır. Daha temiz ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. Hormonal fonksiyonları düzene sokarak kırışıklıkları azaltır.

Kaliteli uyku uyuyun!

Düzenli ve kaliteli bir uyku, vücudun hem içini hem de görünümünü etkiler. Araştırmalar, az ve düzensiz uykunun, yaşlanmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. En 8 saat kesintisiz uyku uyumak, cilde, hafızaya ve metabolizmaya iyi gelir.

Güneş kremi kullanın!

Güneşin zararlı ışınları, ciltte ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Ayrıca kırışıklıkları ve lekeleri artırarak yaşlı bir cilde sahip olmanıza neden olur. Cildinizin güneşten zarar görmesini istemiyorsanız, mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.

Stresten uzak durun!

Stres, yaşlanmaya ve birçok rahatsızlığa neden olur. Vücut fonksiyonlarını olumsuz etkiler ve yaşlanmayı hızlandırır. Hayatınızda stres yaratan faktörlerden kurtulun. Sevmediğiniz işi yapmayın, sizi mutsuz eden insanlarla aynı ortama girmeyin. Sosyal olun ve etkinliklere, aktivitelere dahil olun. Sevdikleriniz ve ailenizle daha çok vakit geçirin. Böylece, daha mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmüş olursunuz.

Duruşunuza dikkat edin!

Yaş ilerledikçe duruş bozuklukları meydana gelir. Yanlış oturmak, uzun süre ayakta durmak, eğilmek duruş bozukluklarına sebep olur. Ayrıca, televizyon ve bilgisayar başında saatlerce hareketsiz kalmak da hareketsizlikten ve duruştan kaynaklanan ağrılara yol açar. Duruş bozukluğu, hem yaşlı görünmenize hem de fiziksel hasarlara neden olur. Duruşunuzu düzelterek daha güçlü ve enerjik kalabilirsiniz.

Yaşlanmamak için seks yapın!

Uzmanlar, uzun ve sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kere seks yapmak öneriyor. Seks, mutluluk hormonu salgılamanıza yardımcı olur. Kan basıncını azaltır, bağışıklık sisteminiz güçlendirir, kilo vermenize yardımcı olur, kalbe faydalıdır ve daha iyi bir uyku uyumanızı sağlar.

Yaşlanmayı geciktirmenin 9 etkili yolu