DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Yaz sezonunda otel ücretlerine ne kadar zam bekleniyor?

Yaz sezonunda otel ücretlerine ne kadar zam bekleniyor?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Artan enerji, işçi maliyetleri ve yüksek enflasyonla beraber maliyetlerinin çok arttığını söyleyen turizm sektörü temsilcileri yeni sezonda fiyatların en az yüzde 60-70 oranında zamlanacağını belirtti.   

Yerli turist bu yıl yaz sezonunu yüzde 60 – 70’ten başlayan zamlarla geçirecek.

Bloomberg HT’den Cemre Nur Karaca’nın derlediği habere göre; sektör temsilcileri artan çalışan, enerji maliyetlerini gerekçe gösterirken yaz tatilinin şimdiden planlanıp erken rezervasyon imkanlarının kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

OYA NARİN: YERLİ TURİST YÜZDE 60 – 70 ORANINDA ZAMLI TATİL YAPACAK

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin 2023’te maliyetlerin oda fiyatlarına ister istemez yansıtılacağını söyleyerek; “TL bazında yerli turist yüzde 60-70 oranında zamlı tatil yapacak. Üst segmentlerde biraz daha fazla artışlar görülebilir.

SURURİ ÇORABATIR: ERKEN REZERVASYON KAMPANYALARI DİKKATE ALINMALI

Tüm dünyada artan enflasyona işaret eden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Sururi Çorabatır, yerli turistin uyguna tatil yapabilmesi adına acentelerin uyguladığı erken rezervasyon kampanyalarını dikkate alması gerektiğini söyledi.

İç turizmde rezervasyonların Kasım ayında başladığını belirten Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, seyahat acentelerinin fiyatlarının yüzde 60 ile 90 arasında değişen oranlarda zam gördüğünü sezonda talebin artışıyla birlikte fiyatlarda yükselmeler olabileceğini söyledi.            Yaz sezonunda otel ücretlerine

TUNÇ BATUM: ERKEN REZERVASYONLAR YÜZDE 50-55 ORANINDA

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Turizm Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (DOKTOB) Başkan Yardımcısı ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort And Spa Genel Müdürü Tunç Batum, erken rezervasyon oranlarının yüzde 50-55’e yaklaştığını belirtti.

Batum sektör genelinde telaffuz edilen yüzde 60-70 oranındaki zammın erken rezervasyon indirimleriyle yüzde 35-40 seviyesine indiğini ifade etti.

ÜLKAY ATMACA: TÜİK’İN AÇIKLADIĞINDAN DAHA YÜKSEK ENFLASYON ORANI YAŞIYORUZ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca sektördeki maliyetlerin Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranından daha fazla arttığına dikkat çekti.

Atmaca, otellerde zam oranlarının da farklılaştığını belirtti. Atmaca, “Zam oranları tesisten tesise göre değişiyor. Yüzde 200 zam yapan da var yüzde 100 yapan da var. Öte yandan hiç zam yapmayan da var” dedi.

FERZAN ÇELİKKANAT: ENERJİ MALİYETLERİ YÜZDE 8’DEN 15’E ÇIKTI

Cironun içerisindeki personel maliyetinin yüzde 12 – 15’lerden 18 – 22’lere çıktığını enerji maliyetlerini yüzde 15’e ulaştığını söyleyen Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat ise yaz sezonu için yüzde 135 – 140’lara varan bir zam oranına işaret etti.

“NEREDEYSE YÜZDE 135-140 CİVARINDA BİR ZAM ORANI ORTAYA ÇIKIYOR”

Çelikkanat, “Yabancı turist için erken rezervasyonlar önden başladı. Buradan kalan kalan kontenjanlar yerli turiste kalacak. Bu da konaklayacağı yere ve oteline göre değişse de neredeyse yüzde 135-140 civarında bir zam oranı ortaya çıkıyor” dedi.

Aktur tatil sitesi