DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları
A+
A-

Yazlık ev satışları için gayrimenkul danışmanlarının emlak sitesine girişini yaptığı satılık yazlık ev ilanlarının sayısı artmaya başladı. Gayrimenkul sektöründe yazlık evlere yönelik talebin yükseldiği bugünlerde yoğun bir rekabet yaşanmaya başlayacak.

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

İşte yazlık ev satmanın püf noktaları

Peki gayrimenkul danışmanları nasıl daha çok yazlık ev satışı yapabilir? Yazlık ev satarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Yazlık ev ilanı hazırlarken neleri ön plana çıkarmalı, nasıl fotoğraflar tercih etmelisiniz?

Yazlık ev ilanı hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

• Önce satışa çıkardığınız yazlık evin lokasyonunu çok iyi tanıyın. Denize olan mesafesi, merkeze yakınlığı gibi detaylı bilgilere hâkim olun.

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

• Satışa sunduğunuz evin çevresindeki diğer gayrimenkullerin değerini ve trendleri öğrenin. Fiyat karşılaştırması yaparak evin satış fiyatını belirleyin. İsterseniz Zingat.com Bölge Raporu ile evin satış fiyatını, geri dönüşüm süresini öğrenebilirsiniz.

• Portföyünüzdeki yazlık ev ikinci el ise tamirat ya da yenilenecek yerleri tespit ederek, bu konuda aksiyon alınması için yönlendirici olabilirsiniz. Böylelikle potansiyel müşterilerinizi kolay etkiler ve satışı hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Yazlık evinizi satışa çıkardığınızda sizi bekleyen adımlar

• Her zaman ilk izlenim ve verdiği duygu çok önemlidir. Bu nedenle satışa çıkardığınız yazlık evin düzenli ve temiz olmasına özen gösterin.

• Potansiyel müşterinizin burada tatil günlerini geçireceğini düşünerek evin ferah, aydınlık ve rahat olmasını önemseyin.

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

• Yazlıkta sadece evin içi değil dış çevresi de önemli. Evin bahçesinin ve havuzunun temizlenmiş olması gibi ayrıntılara dikkat edin.

• Yazlık ev ilanı hazırlarken profesyonel fotoğraflar kullanmaya özen gösterin.

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

• Tatil hissini yansıtan, ferah ve şık fotoğraflar kullanmaya özen gösterin. İlan fotoğraflarında evin içi kadar, varsa bahçe ve havuzdan şık karelere yer vermeyi unutmayın!

• İlan metnini profesyonel bir şekilde denize olan mesafesi, merkeze yakınlığı, manzarası gibi ayrıntılara da yer vererek ve imlâ kurallarına özen göstererek hazırlayın.

Hangi müşteri, nasıl bir yazlık ev arar?

Yazlık ev satın almak isteyen müşterileriniz genellikle nelere dikkat ediyor? Bu konuda bilgi sahibi olmak, emlak portföyünüze doğru yön vermenize ışık tutacaktır.

Yazlık ev satışını hızlandırmak için ipuçları

Yazlık ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerin kararını etkileyen özellikler şunlar:

• Hangi şehir ya da beldede yer aldığı

• Denize ve kumsala mesafesi

• Havayoluna yakınlığı

• Karayoluyla ulaşım avantajları

velux