DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yazlık evlere koronavirüs zammı!

Yazlık evlere koronavirüs zammı!
08.07.2020
875
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Bozcaada, Türkiye’nin en değerli tatil beldesi olarak ön plana çıktı. Koronavirüs salgınıyla birlikte izole olmak isteyen vatandaşlar bu süreçte tatil tercihlerini kiralık villalardan yana kullandı…

Koronavirüs salgınıyla birlikte vatandaşın tatil anlayışında da değişiklikler yaşandı. ‘Her şey dahil’ konseptli otelleri tercih edenler bu dönemde kalabalık ortamlara girmek istememeleri sebebiyle yazlık ev kiralamayı veya satın almayı tercih etti.

Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre; fazla talep artışı ise bazı bölgelerdeki yazlık konut fiyatlarında yüzde 32 artış yaşanmasına neden oldu. Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve ticaret platformu GABORAS’ın ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporunu yayınladı. Rapora göre, Bozcaada, Türkiye’nin en değerli tatil beldesi olarak ön plana çıktı. 30 Haziran-30 Eylül arası inşaat yasağı uygulanan ve çadır kurmanın da yasak getirildiği Bozcaada’da ortalama satılık konut metrekare fiyatları 12 bin TL’den başlıyor.

REKABET KIZIŞIYOR

Listede Bozcaada’yı, Çeşme takip ediyor. Yazlıkçıların en çok talep gösterdiği Çeşme’de ise metrekare fiyatları yaklaşık 9 bin TL’den başlıyor. Şehirden fazla uzaklaşamayanların yazlık için tercih ettiği yerlerden biri de Adalar oldu. Listede Adalar, 9 bin liralık ortalama metrekare fiyatıyla üçüncü sırada yer alıyor. Adalar’ı, Bodrum, Kaş, Urla, Marmaris, Kemer, Datça ve Foça izliyor.

KEMER REVAÇTA

Rapora göre, koronavirüs salgını sonrasında değerinde en çok artış yaşanan tatil beldesi Antalya’nın Kemer ilçesi oldu. Kemer’de bir yılda metrekare fiyatları yüzde 32 arttı. Onu yüzde 30 ile Muğla Marmaris ve Mersin Anamur ilçesi takip ediyor. Yabancı turistlerin gözde yerlerinden olan Antalya Alanya ise yüzde 27 ile en çok değeri artan dördüncü tatil beldesi oldu.

ORTACA ÖNE ÇIKTI

Raporda göre, Muğla’nın önemli turistik ilçelerinden biri olan Ortaca da yazlık evlerin metrekare fiyatlarının en çok arttığı tatil beldelerinden biri olarak kaydedildi. Bir yıl içinde Ortaca’da yazlık evlerin metrekare fiyatlarında yüzde 26 artış yaşandı. Ortaca’yı yüzde 25’lik değer artışıyla Antalya’nın Konyaaltı ilçesi izliyor.

Aktur tatil sitesi