DOLAR
32,4968
EURO
34,8110
ALTIN
2.489,39
BIST
9.543,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yerli yabancı turist akın ediyor! Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor

TÜRKİYE’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezlerinden biri olan Ayvacık ilçesi Assos sahillerindeki, konaklama ve günübirlik tesislerinde doluluk oranının Kurban Bayramında yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği Sözcüsü ve turistik tesis işletmecisi Mehmet Ünal Şahin, “Bölgemiz yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir bölge. Kurban Bayramı’nda doluluk olacaktır” dedi.

Yerli yabancı turist akın ediyor! Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde tarihi dokusu, mimarisi, deniz ürünleri restoranları ve mavi bayraklı plajlarıyla özellikle yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği turistik Assos sahillerinde, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar tamamlandı. Bölgedeki yaklaşık 2 bin yataklı, 50’ye yakın otel ve pansiyonun Kurban Bayramında yüzde 100 doluluk oranına ulaşması bekleniyor. Rezervasyon işlemlerinin devam ettiği işletmelerde bayram öncesinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor.

Yerli yabancı turist akın ediyor Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor

’ASSOS’TA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI’

Assos’un deniz, tarih ve kültürün birleştiği nadide yerlerden biri olduğunu ifade eden Behram Köyü Muhtarı Numan Türkay, “Tatil için bulunmaz, eşsiz, bakir, koylarının geniş, mekanlarının temiz olduğu bir kentte yaşamaktayız. Bu koronavirüs dolayısıyla tüm konaklama işletmelerimizde, tüm tedbirler bizzat tarafımızdan da desteklenerek alındı. Değerli misafirlerimizi gönül rahatlığıyla Assos’a gerek günübirlik gerek konaklama olarak davet ediyoruz. Şu anda köyümüz işletmelerimizin normal şartların biraz altında olmak üzere yüzde 60-70 civarında bir doluluk oranımız mevcut. Kurban Bayramı dolayısıyla aldığımız tedbirlerle beraber doluluk oranımızın yüzde 100’e çıkmasını bekliyoruz dedi.

Yerli yabancı turist akın ediyor Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor

’ASSOS TURİSTLERİN TERCİH ETTİĞİ BÖLGE’

Assos bölgesinin yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olduğunu belirten Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği Sözcüsü ve turistik tesis işletmecisi Mehmet Ünal Şahin, “Bölgemiz yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir bölge. Bayramda doluluk olacaktır. Türkiye’de ören yerlerinin en fazla gezilen 4’üncü sıradaki bir yer olarak değerlendiriliyor Assos Ören Yeri. Kurban Bayramında da bu yoğunluk devam edecektir. Benim tavsiyem gelenlere araçlarıyla gezdikleri sırada park ettikleri yerlere dikkat etsinler. Yolları kapatmasınlar. Böyle olursa daha güzel bir tatil olur. Herkes onları bekliyor. Hareketlenme de başladı. Doluluk da yüzde 100’lere varacaktır” diye konuştu.

Yerli yabancı turist akın ediyor Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor

Assos’taki konaklama işletmelerinin gerekli tedbirleri aldığını da kaydeden Şahin, “Koronavirüs sürecindeki tedbirler kapsamında bir süre kapalı kalan işletmelerimiz, hijyen kurallarına dikkat ederek, temizlikleri yapıldı. Bütün lokantalar, oteller her şey hazır durumda. Bugüne kadar burada herhangi bir vakaya da rastlanmadı” diye konuştu.

Assos Antik Kentinde pansiyon işletmeciliği yapan Ahmet Işık ise, “Assos’ta esnaf olarak gerekli önlemlerimizi aldık. Misafirlerimizi Kurban Bayramında bekliyoruz dedi.

Yerli yabancı turist akın ediyor Bayramda yüzde 100 doluluk bekleniyor

Aktur tatil sitesi