DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Yıl bitmeden evinizi satmak için 4 ipucu

Yıl bitmeden evinizi satmak için 4 ipucu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Evinizi satma kararı aldınız ve bu kararı hızlıca uygulamak istiyorsunuz. Soğuk havalar ev satın almak isteyenlerin azaldığı bir dönemi ifade etse de bu zamanı avantaja çevirebilir, evinizi çok kısa sürede satabilirsiniz. Peki evinizi yıl bitmeden satmak için neler yapmanız gerekiyor?

İşte yeni yıl gelmeden evinizi satmak için atmanız gereken 4 önemli adım…

1) Evinize alıcı gözüyle bakın

Evinizi satışa çıkarmadan önce alıcı gözle son bir kez bakmaya ne dersiniz? Zemin, mutfak, banyo, pencereler ne durumda? Evin boya badana ya da tadilata ihtiyacı var mı? Mutfak ve banyonun yenilenmesi gerekiyor mu? Tüm bu soruları yanıtlayıp gerekeni yapmak evinizin satışı önemli ölçüde hızlanacaktır.

Bir evin tam anlamıyla hazır olduğunu görmek, potansiyel alıcıları etkileyecektir. Her ne kadar ev sahipleri yaşam alanlarını kişiselleştirmek için ihtiyaç ve zevklerine göre değişiklikler yapmak istese de satılık evin tadilat, boya, badana gibi masrafı olmadığını bilmek alıcılar üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Temiz bir ev, potansiyel alıcılarınızda olumlu bir etki bırakır. Zemin, duvarlar, banyo, mutfak ve pencere temizliği evinizin daha çok beğenilmesini sağlar. Temiz olmayan oda ve taşınmazlar kötü bir etki bırakabilir.

Yıl bitmeden evinizi satmak için 4 ipucu

2) Doğru satış fiyatını belirleyin

Zingat.com, oturduğu evin gerçek değerini öğrenmek isteyenler için ücretsiz sunduğu “Evimin Değeri” hizmetini kullanabilirsiniz. Evinizin gerçek değerini öğrenmek için, Zingat.com’un Evimin Değeri sayfasını ziyaret ederek, kısa sürede aradığınız yanıtı bulabilirsiniz.

Evin bulunduğu bölgede, benzer özelliklere (bulunduğu mahalle, konum avantajları, metrekare, oda ve banyo sayısı, kat bilgileri vb.) sahip diğer satılık evler için bir fiyat araştırması yapabilirsiniz. Aynı zamanda evinizin tadilat, boya badana, demirbaş eşyaların sağlamlığı gibi unsurları da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Yıl bitmeden evinizi satmak için 4 ipucu

3) Profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla çalışın

Hizmet verdiği bölgenin emlak pazarında uzman olan bir gayrimenkul danışmanının sizi en uygun alıcılarla buluşturacağından şüpheniz olmasın. Birlikte çalışacağınız gayrimenkul danışmanı bölgenizde son aylarda en çok hangi konut tipinin ilgi gördüğünü, konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyatı hakkında bilgi verecektir. Böylelikle yaptığınız araştırma ve çalıştığınız danışmanın fikirleri fiyat belirleme konusunda doğru karar almanızı sağlayacaktır.

Aynı zamanda gayrimenkul danışmanınızdan, bölgenizde yürütülen kentsel dönüşüm faaliyetleri, yeni konut projeleri, 5 yılda yapılacak ulaşım, alt yapı, kültürel-sosyal yatırımlar gibi projelerle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Yıl bitmeden evinizi satmak için 4 ipucu

4) Evin avantajlarını ön plana çıkartın

Satılık ev ilanınız emlak sitesinde yayınlanmadan önce evinizin dikkat çeken özelliklerini gayrimenkul danışmanınızla paylaşmalısınız. Ev fotoğraflarının kalitesi kadar fotoğraf çekiminden önce evi hazırlamanız da önemli. Sıcak bir hava katmak için ev eşyasız dahi olsa çiçek, mum, meyve sepeti gibi küçük dokunuşlar ekleyebilirsiniz.

Son olarak, ev ilanınızda tüm bilgilerin detaylı verildiğinden emin olun. Oda ve banyo sayısı, metrekare ölçüleri, evin bulunduğu bölge, bina yaşı, lokasyon ve ulaşım avantajları gibi.

Aktur tatil sitesi