DOLAR
32,4844
EURO
34,5900
ALTIN
2.481,00
BIST
9.538,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

”Yıllardır bir pişmanlığım var”

”Yıllardır bir pişmanlığım var”
A+
A-
velux
Rixos Otellerin Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, katıldığı bir online konferansta yıllardır yaşadığı bir pişmanlığını paylaştı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) “COVİD-19 Sürecinde Sektörel Konferanslar” buluşmasına katılan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Van turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İçimde kendi memleketime yatırım yapamama ukdesi var

Memleketi Van’la ilgili yıllardır bir pişmanlığı olduğunu söyleyen Fettah Tamince, ”Doğdurum şehre yatırım yapmama, yapamama ukdesi var içimde. Dünya’nın birçok noktasına da yatırım yapıyorum, hep kendi memleketimde bir şeyler yapamama ve yapmamanın ukdesi var içimde işin açıkçası. Yıllardır nasıl daha sürdürülebilir bir iş yaparız arayışı içerisinde oldum. Bunu hep kurguladım, Van’dan uzaklaşmış Van’a gelmeyecek, Van’a bakmayan biri değil tam tersine Van’a ciddi ilgim var. Ama doğruyu yaparak bakmak istedim. Bugünki toplantı bu konuyu açmak için iyi bir vesile oldu.” dedi.

Kendime de markama da yakın görmüyorum

Van’ın turizminin daha büyük çaplı ve bütünsel olarak ele alınması gerektiğini beliren Fettah Tamince, ”Bir şekilde bununla ilgili ilk adımları atmamız gerekiyor. Eğer bunu yapabilirsek, başarabilirsek ben neticenin çok iyi olacağını düşünüyorum. Bizim şunu anlatmamız lazım; Türkiye turizminin beklentisine ulaşabilmesi büyük anlamda ve vizyonda makro hedefte gerçekleştirebilmesi için Van’ın turizm merkezi olması şarttır. Bu olmazsa olmazların başında geliyor. Yani bölgeyi tespit, hikâye oluşturmak, tasarlamak, devlet tarafından alt yapı karşılaması ve bizim de bütün bu materyalleri hazırlayarak Türkiye de ve dünyada otaya koymamız ve sunmamız olacaktır. Ben güçlü vizyon taraftarıyım. Doğrudur Van’ın Çaldıran ilçesinden çıktım, küçük esnaftım, farklı işletmelerim oldu ama bugünden sonra sadece Fettah memleketini seviyor onun için geldi, bir tane otel yaptı yaklaşımını açıkçası kendi markama da kendi şahsıma da çok yakın olarak görmüyorum. Tam tersine güçlü bir vizyonla parçası olabileceğimiz, dünyaya kazandırabileceğimiz önemli büyük bir destinasyon yapalım diyorum. Bu konu da üstüme düşen ne olursa da yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.