DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Yüzde 97 engelli,4 bin TL borcu ödemezse üç ay tazyik hapsi yatacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yüzde 97 engelli raporu olan vatandaşa kiralık otomobil şirketinden icra işlemi uygulandı. Yaklaşık üç bin lira borcunu taksitlerle ödeyen ve sadece ayda 914 TL. borcu olan parayı bir hafta içerisinde ödememesi durumunda Bodrum 1. İcra Mahkemesi tarafından üç aya kadar tazyik hapis ile cezalandırılması kararı verilmesi şok etti.

Yüzde 97 engelli,4 bin TL borcu ödemezse üç ay tazyik hapsi yatacak
A+
A-

Kaynak : Anterhaber

Ali Rıza Tuncay Altınışık “9 ayda 4’ü kalp ameliyatı olmak üzere 9 ameliyat geçirdim, 4 ameliyat daha geçireceğim. Borcumu taksitlerle ödemek istiyorum, ancak mahkemeden gelen hapis cezası ile şok oldum, bir hafta süre verildi” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan evli ve üç çocuk babası 49 yaşındaki Ali Rıza Tuncay Altınışık,  2020 yılının Temmuz ayında bir otomobil kiralama şirketinden üç günlüğüne araç kiraladı. Aniden rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Altınışık ameliyata alındı. Bu süreçte yakınlarının otomobil şirketine “Araç hastane bahçesinde gelin aracı alın” uyarısına rağmen araç alınmayınca bir aylık 6 bin TL. otomobil kiralama ücreti çıkarıldı.

Yüzde 97 engelli,4 bin TL borcu ödemezse üç ay tazyik hapsi yatacak

ÜÇ AYA KADAR TAZYİK HAPSİ İLE CEZALANDIRILDIM ŞOK OLDUM

2011 yılında geçirdiği kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yüzde 87 engelli raporu alan ve altı yıl öncede Kaymakamlık’tan engelli maaşı bağlanan Altınışık otomobil şirketine elindeki birikimi olan 3 bin TL. yi ödediğini gerisinide taksitlerle ödemek istediğini belirttiğini söyledi. Altınışık “Ameliyata alındığımda yakınlarım otomobil hastane bahçesinde gelip alın dediler, şirket yetkilisi önemli değil sağlık için biraz daha durabilir, demişler ve bir ay aracı olmadılar. O süreçte otomobil hep hastane bahçesinde durdu, kimse kullanmadı. Ardından borç çıkardılar. Şu anda yüzde 97 engelli raporum var. Önce taksitle ödememi kabul ettiler ardından sözleşmeye istinaden icra takibi başlatmışlar. 8 Haziran 2021 tarihinde Bodrum 1. İcra Mahkemesi’nde duruşmaya çıktım, hakim 5 dakikada karar vererek bir hafta içerisinde parayı ödeme talimatı verdi aksi takdirde 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmama karar verildi. Büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyim” dedi.

Yüzde 97 engelli,4 bin TL borcu ödemezse üç ay tazyik hapsi yatacak

YÜRÜYEMİYORUM ÖNÜMDE 4 AMELİYAT VAR NASIL HAPİS YATACAĞIM

Altınışık yaptığı açıklamada “Borcum borç bir hata yaptım borç çıktı, ödemeyeceğim demiyorum. 5 kalp 4 ortopedi ameliyatı oldum, önümde 4 ameliyat daha var, bu koşullarda yememde içmemden ayırıp borcumu ödemeye çalışacağımı söyledim. Böyle bir şeyin başıma geleceği aklıma gelmezdi. Şu anda işlenmiş faizlerle beraber en fazla borcum 4 bin TL. dir devlet kurumlarından yüce adaletimizden anlayış ve destek bekliyorum, başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

Altınışık Bodrum 1. İcra Mahkemesi’nin verdiği 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmasına itiraz ettiğini söyledi.

Bodrum Ev Emlak