DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Zam oranı yüzde 42

Zam oranı yüzde 42
22.01.2022
515
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye AŞ ve DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ulusoy, DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ile temsilciler, işçiler katıldı. İki yıllık yapılan toplu iş sözleşmesinde, Bodrum Belediye AŞ personeline, ilk yıl tüm mali haklara enflasyon oranında, ikinci yıl ise TÜFE + 5 puan oranında zam yapılacağı imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belirlendi.

Ahmet Aras “Bodrum Belediye AŞ ile Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2021 yılında sona erdi. Şimdi yeni dönemde toplu iş sözleşmemizi 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 olarak güncelliyoruz. Toplu iş sözleşmesi, özellikle aynı işi yapan arkadaşların ücret farklılıklarını gidermeyi hedefliyor. Bu dönemde, pozisyona göre ortalama yüzde 42’lik bir zam öngörüyoruz. İkinci yıl ise çalışanlarımıza Tüfe artı yüzde 5 puan zam yapılacak. Yine aynı şekilde yemek, yakacak, yiyecek, sorumluluk ve eğitim yardım çalışmaları ile ciddi bir iyileştirme öngörüyoruz. Bu durumda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2021 yılı yani geçtiğimiz yıl işe giren bekar bir arkadaşımızın eline net olarak 6 bin 260 TL ücret geçecek.” Dedi.

DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan ise, “Anlayış itibari ile çeliştiğimiz hiçbir yer yok sonuçta aynı mücadelelinin birer parçasıyız. Biz, DİSK olarak demokrasi mücadelesi veriyoruz. Asgari ücret ile mücadelemizi en üst noktada tüm ülkenin her yerinde verdik. Başta özellikle başkanımızla böyle bir sözleşmeye birlikte imza atmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek isterim. Kendisine teşekkür ediyorum. Bodrum’un şimdiki halini de net bir şekilde açık gözle görüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Aktur tatil sitesi