DOLAR
32,2624
EURO
34,7278
ALTIN
2.407,44
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Zenginler için dünyanın en pahalı 10 kenti

İsviçreli özel banka Julius Baer, 2023 Küresel Zenginlik ve Yaşam Tarzı Raporu’nu yayımladı.

Zenginler için dünyanın en pahalı 10 kenti
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İsviçre merkezli özel banka Julius Baer, konutları, arabaları, business class uçuşları, okulları, yemekleri ve diğer lüksleri analiz ederek zenginler için dünyanın en pahalı şehirlerini sıraladı.

Singapur 2023 yılında lüks yaşam için en pahalı şehir oldu. Geçtiğimiz yıl beşinci sırada yer alan Singapur, Şanghay’ı zirveden indirdi.

Julius Baer analistleri, 5,5 milyonluk şehir devleti Singapur’da 1500 aile şirketinin bulunduğunu belirtirken, bu sayının bir önceki yılın iki katına denk geldiğini ifade etti. Singapur’un yatırımcıları çekmekte başarılı olduğunu ancak bu durumun fiyatların yükselmesine yol açtığını belirten analistler, Singapur’un dünyanın en yüksek araba fiyatlarına sahip olan kendi olduğuna işaret etti.

Yüksek kira, okul ücretleri ve araç vergilerinin olduğu Singapur’da sağlık sigortası da küresel ortalamanın üzerinde.

“Uzun süredir yaşanabilir, istikrarlı ve kozmopolit olarak kabul edilen Singapur, şimdi zenginler için önde gelen bir küresel merkez olma yolunda” diyen Julius Baer analistleri, Singapur’un kişi başına düşen en yüksek GSYİH’ya sahip olduğunu ekledi.

İşte Julius Baer’ın “zenginler için iyi yaşam” için en pahalı 10 şehir sıralaması ise şöyle:

  1.  Singapur
  2. Şanghay
  3. Hong Kong
  4. Londra
  5. New York
  6. Monako
  7. Dubai
  8. Taipei
  9. São Paulo
  10. Miami

Dubai sıralamada ilk kez ilk 10’a girerken, Londra Brexit nedeniyle ikincilikten dördüncülüğe geriledi. Zürih 14. sıraya inerken, Avrupa şehirleri sıralamada düşüş gösterdi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,