DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Yeni yılda ev satın almayı mı düşünüyorsunuz? Peki yeni yılla birlikte ev satın almak için neler yapmanız gerekiyor? 2021 yılında ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmesini sağlayacak ipuçlarını derledik.

İşte yeni yıla özel ev almayı hızlandıracak 5 önemli karar…

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

1) Aylık giderleri gözden geçirmek

Harcamalarınız konusunda daha planlı hareket etmenin vakti geldi. Yeni bir harcama yapacağınız zaman gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Aynı zamanda aylık giderlerinizi, aboneliklerinizi ve faturalarınızı gözden geçirin.

Tasarruf ettiğinizi gördükçe, her ayın sonunda hedefinizi yakaladığınızda doğru bütçe yönetimiyle hayalinize bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

2) Büyük harcamalar yapmamak

Harcamalarınızı kontrol altına almanız en önemli adım. Aylık bir plan oluşturarak sadece ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket ederek büyük harcamalar yapmamaya dikkat etmelisiniz.

Bütçe planlaması yapmak harika bir fikir ancak uygulanabilirse. Bir tablo oluşturun ve bir ay boyunca gelir ve giderlerinizi tek tek not edin. Ay sonu geldiğinde bu listeye tarafsız bir gözle bakın. Hangileri gereksizdi, hangi masraflarını daha az miktara indirebilirsiniz, hangilerinden vazgeçebilirsiniz? Vereceğiniz yanıtlar sizi doğru bütçe planına götürecektir.

3) Kredi notunu öğrenmek

Kredi notunuz riskli grubuna girmemeli. Konut kredisi ile ev alacaksanız kritik konuların başında kredi notu geliyor. Kredi notu hesaplamasında bankalara olan önceki kredilerinin geri ödemesini ve kredi kartı borçlarını düzenli olarak ödeyenler yüksek nota sahip oluyor.

Kredi verme aşamasında bankaların alt sınırı bankadan bankaya değişebildiği gibi, konut kredisi almak için kredi notunun yanı sıra kredi miktarı, gelir seviyesi, sigortalılık süresi gibi konular da etkili oluyor.

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

4) Gerekiyorsa kredi notunu yükseltmek

İlk adım kredi kartı borçlarını ödemek veya aylık ödemeleri düzenli olarak gerçekleştirmek olmalı. Aynı zamanda kullanmadığınız kredi kartlarını işleme kapatmanızda fayda var. Konut kredisi ile ev satın almayı planlayanların ise mümkün olduğu kadar kimseye kefil olmaması konusunda tedbirli davranması öneriliyor.

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

5) Kriterleri belirlemek

Satın alınacak konutun hangi muhitte olacağı, metrekaresi, oda sayısı, bina yaşı ve özellikler için bir liste oluşturmak, yolun başında ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda hareket etmenize yardımcı olacaktır.

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

Ancak bu listeyi bütçeniz doğrultusunda yapmak için Zingat.com’un Evimin Değeri uygulamasına satın almayı düşündüğünüz evin il/ilçesini, oda ve banyo sayısını, metrekaresini, bulunduğu katı, binanın toplam kat sayısı ve binanın yaşını girerek, tahmini bir fiyata ulaşabilirsiniz.

Aktur tatil sitesi