DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

2021’i başarılı bir yıl olarak tamamlamanın 5 yolu

2021’i başarılı bir yıl olarak tamamlamanın 5 yolu
A+
A-

Emlak danışmanları yılın son bir aylık döneminde… Bu süre, aynı zamanda 2021 hedeflerini gerçekleştirmek ve 2022’yi mesleki açıdan başarılı bir yıl olarak karşılamak için en iyi şekilde değerlendirilmeyi bekliyor.

İşte 5 adımda 2021 henüz geride kalmadan, başarılı bir yıla dönüştürmenin ve 2022’ye hazır olmanın yolları…

1. adım: Ne istediğinize karar verin

1 Ocak 2022 günü geldiğinde işinizle ilgili nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalmak istiyorsunuz? Emlak sitesinde 2021 yılından 2022’ye devreden kaç ilanınız olabilir? Bekleyen kaç adet satış işleminiz olacak?

Pandemi süreci herkese olduğu gibi emlak profesyonellerine de zorlu aylar yaşattı ve en çok da teknolojiye yatırımın önemini gösterdi. Uzaktan görüntülü ev gösterimi, uzaktan emlak satışı gibi pek çok deneyime çok hızlı bir zaman diliminde uyum sağlanmak zorunda kalındı. Bu yaşanılanların da yeni yılla ilgili kararlarınızda yol gösterici olmasına izin verin.

Bu konuda hedeflerinizle uyumlu bir eylem planınız şimdiden olmalı.

2. adım: 3 temel hedef belirleyin

2021 yılını en iyi şekilde tamamlamak için 3 temel hedef belirleyin. Bu hedefleri görselleştirip ofisinizde görünür bir yerde bulundurun. Bu sizde aciliyet duygusu ve güçlü bir yıl sonu bitirişi motivasyonu uyandıracaktır.

Örneğin;

• Yıl sonundan önce ev gösterimi için 20 müşteri randevusu

• Yıl sonunda önce 20 emlak ilanı girişi

• Yıl sonuna kadar 10 emlak satışı

3. adım: Neyi, ne zaman yapmanız gerektiğini yazın

Hedeflerinizi gerçekleştirmek ya da işletmenizi büyütmek için iş planını hazırlamanız gerekiyor. İş planı hazırlarken şunlara dikkat edin:

• Öncelikle neyi, ne zaman yapmanız gerektiğini yazın.

• Bunları yazarken işler ve hedeflerle ilgili bilgilendirici notlar eklemeyi de unutmayın! Ve başarı için oyuna sokacağınız öğelere sahip olduğunuzdan emin olun.

• Bu iş planına sizi başarısızlığa sürükleyebilecek, yapmamanız gereken şeyleri de yazmalısınız.

4. adım: “2021 son 1 ay + 2022 Ocak” pazarlama planınızı geliştirin

2021 yılının son günlerini güçlü bir şekilde bitirmek elbette önemli. Diğer yandan 2022’ye nasıl bir başlangıç yapacağınız da oldukça kritik…

Hedeflerinizi belirlediniz, peki nasıl başaracaksınız? Bu hedeflere sizi ulaştıracak pazarlama faaliyetleriniz hazır olmalı. Özellikle mevcut ve potansiyel müşterileriniz ile iletişiminizi doğru yönetmek, bu konuda size önemli avantajlar sağlayacaktır.

Ne tür bir pazarlamayı tercih edeceğinizi belirleyin. Kariyerinizde ya da şirketinizde pazarlama yaparken kime hitap edeceksiniz? Mesela daha çok satıcılarla çalışıyorsanız, bu hedef kitleye göre pazarlama araçlarını kullanmalı ve buna göre bir iş planı çıkarmalısınız.

5. adım: Kişisel zamanınızı planlayın

Eğer yılbaşı ile ilgili bir tatil planınız varsa, verimli ve keyifli bir tatil süresi için ajandanızda zamanınızı işaretleyin.

Müşterilerinizi tatil planınızla ilgili bilgilendirmeniz de doğru olacaktır. Yılbaşı öncesi, yani 2021’in son haftasında bir tatil planınız varsa, 2021 hedeflerinize ulaşmanız için size kalan gün sayısını da en iyi şekilde planlamayı ihmal etmeyin.

polat-galle