DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Erkek Aklı ama Kadın Haklı tiyatro oyun ayakta alkışlandı.

Erkek Aklı ama Kadın Haklı tiyatro oyun ayakta alkışlandı.
velux

Reşat Selek’in yazıp yönettiği, Bodrum Tiyatro Merkezi (BTM) oyuncuları tarafından sahnelenen Erkek Aklı ama Kadın Haklı tiyatro oyun ayakta alkışlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İki perdelik oyunda liseli öğrencilerin performansı göz doldurdu. Bodrum Tiyatro Merkezi öğrencileri tarafından sahnelenen Erkek aklı ama kadın haklı isimli tiyatro oyununda genç yeteneklerin performansı büyük beğeni topladı.

Amatör ruhla sahneye konulan tiyatro oyununda kadının geçmişten günümüze kadar birey olarak değil de meta olarak görülmesini kara mizahla anlatan skeçler yer aldı.  Yaklaşık iki saat süren oyunun sonunda seyirciler amatör oyuncuları ayakta alkışladı. Bodrum Tiyatro Merkezi kurucularından ve aynı zamanda oyunun yönetmeni Reşat Selek, merkez olarak yaşadıkları ekonomik zorluklara rağmen tiyatrodan vaz geçmeyeceklerini söyledi.  Selek “ Biz bu gençlerle sadece tiyatro yapacağız. Sanat toplumun vazgeçilmezidir ve biz bunun bir örneği olarak mücadelemize devam edeceğiz. Ekibimdeki her arkadaşımı canı gönülden kutluyorum. Oyunun sahnelenmesi esnasında bazı teknik sorunlar yaşandıysa da genç arkadaşlarım kendilerinden beklenmeyecek bir profesyonellikle bunun üstesinden gelmeyi başardılar. Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli seyircilerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ekibin nerdeyse tamamı liseli öğrencilerden oluşuyor. Hem onlara hem de aile ve öğretmenlerine başından beri yanımızda oldukları için teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Genç arkadaşlarımın her birinin de emeğine sağlık. Hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyorum” dedi.

Yönetmen Reşat Selek, iki perdelik oyunun Muğla ve İzmir’de de sahnelenmesi için davet aldıklarını, Bodrum’u yapılacak turnelerde en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını kaydetti.

velux