DOLAR
32,3792
EURO
34,9947
ALTIN
2.326,11
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

500 milyon kruvaziyer turisti bekliyor

500 milyon kruvaziyer turisti bekliyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

2019’da kruvaziyer sektörü küresel ekonomiye 130 milyon eurodan fazla katkıda bulundu. 1,8 milyon kişiye istihdam yarattı ve 30 milyon yolcuyu ağırladı.

2020 Mart ayında Covid-19 nedeniyle faaliyetlerini askıya alan sektör hizmet vermeye yeniden başladı.

tr.euronews.com’da yer alan habere göre, bu sezon Dubai’ye yarım milyondan fazla kruvaziyer gemisi turisti gelmesi bekleniyor. MSC Virtuosa’nın burada Port Rashid terminalindeki lansmanı, şehrin yolcu gemisi endüstrisi için küresel merkezlerden biri olarak güçlendirilmesine yardımcı oluyor.

MSC Virtuosa

Bin 700 kişilik mürettebatı ve 6 bin kişilik yolcu kapasitesine sahip bu kruvaziyer, dünyanın en büyük, sürdürülebilir ve teknik açıdan en gelişmiş gemilerinden biri. Mart ayına kadar Arap Körfezi’nde hizmet verecek.

500 milyon kruvaziyer turisti bekliyor
MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato

MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato adeta bir kasaba büyüklüğündeki gemi ile çevre kirliliğine karşı ve sıfır emisyon hedefleri için önemli adımlar atıldığını ifade ediyor: “Bir geminin hizmet süresi ortalama 30 yıl” diyen Onorato, “Dolayısıyla, 2050 yılına kadar sıfır emisyon olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için hepimiz çok kararlıyız. Görevimiz, emisyonları azaltmak için her geminin aşamalı olarak yeni bir teknoloji ile üretilmesidir” açıklamasında bulunuyor.

Bölgede kıyı boyunca uzanan ve sadece yolcu gemilerine tahsis edilmiş ikiz terminalli Dubai Limanı Kruvaziyer Terminali bulunuyor.

İki bina sayesinde yolcu ve mürettebat güvenli bir şekilde karaya çıkış ve şehri keşfetme şansı sunuluyor.

Birçok kruvaziyer hattının bölgeyi seyahat programlarına eklemesi sayesinde bu yeni terminaller Dubai’deki kruvaziyer turizmindeki iyimser havayı ve büyüme hedeflerini işaret ediyor.

Bodrum Ev Emlak