DOLAR
32,5174
EURO
34,9042
ALTIN
2.439,46
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

7 Günlük Detoks Diyeti

Gün boyu hissettiğiniz yorgunluk, mat saçlarınız, donuk ve cansız cildiniz size detoks diyeti yapmanın zamanı geldiğini işaret ediyor. Günlük yaşamda devamlı karşılaştığınız gıda katkıları, alkol, kafein, hava kirliliği ve sigara gibi vücudunuzu yoran toksinlerden kurtulmak ve arınmak için detoks diyeti uygulayabilirsiniz. Detoks diyeti sayesinde cildinizi ve zihninizi yenileyebilir, bağırsak sağlığınızı düzene sokabilir ve en önemlisi de vücudunuzdaki toksinlerin neden olduğu ağrılardan kurtulabilirsiniz. Vücudunuzda sizi rahatsız eden toksinlerden detoks diyetiyle nasıl arınacağınızın ipuçlarını sizler için derledik.

7 Günlük Detoks Diyeti
24.02.2021
1.316
A+
A-

Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve kendinizi daha enerjik ve aktif hissetmek istiyorsanız detoks diyeti yapmanız yeterli olacak. Sadece 7 gün yapacağınız detoks diyetiyle hem kendinizi daha enerjik hissedebilir, parlak saçlara ve sağlıklı bir cilde sahip olabilir hem de hızlı bir şekilde yağlarınızı yakabilirsiniz. İşte, detoks diyetiyle ilgili tüm ayrıntılar

DETOKS DİYETİ NEDİR?

Vücut, yapısında bulunan toksinleri her gün kendisi temizler. İlerleyen yaşla birlikte vücudun toksinleri arındırma gücü azalır. Vücutta toksin iki farklı nedenden dolayı birikir. Toksin birikiminin ilk nedeni vücudun hava, su ve besinlerde doğal olmayan çevresel toksinlerle karşılaşmasıdır. İkinci nedeni ise stres, anksiyete, sinir sistemindeki bozukluklar ve fazla yorgunluktur. Cildiniz çevredeki toksinlerin vücuduna girmesini önler. Karaciğeriniz, bağırsaklarınız, lenf sistemi ve böbrekleriniz ise dolaşım sisteminizde bulunan toksinleri dışarı atar. Akciğerlerinizin görevi hava yoluyla gelen toksinleri önlemektir. Fakat, vücudunuz sağlıksız beslenmenin, sigaranın ve hava kirliğinin yarattığı toksinleri temizleyemez. Vücutta toksinleri temizlemeye yönelik yapılan beslenme programına detoks diyeti adı verilir.

DETOKS DİYETİ NE İŞE YARAR?

Günümüzde beslenme biçimi ve çevreyle ilgili şartlar vücudunuzda çok miktarda toksin birikimine neden olur. Vücudunuzda bulunan toksin baş ağrısına, yorgunluğa, sindirim sorunlarına, uykusuzluğa ve depresyona sebep olur. Bu sorunlar nedeniyle gün geçtikçe bağışıklık sisteminiz de zayıf düşer. Zaman zaman toksinleri atmak için vücudunuza yardımcı olmanız gerekir. Toksin alımını durdurarak vücudunuza destek olabilirsiniz. Detoks diyeti vücudunuzu toksinlerden temizlemeye yardımcı olan bir beslenme yöntemidir. Herkes tarafından uygulanabilen bir beslenme yöntemi olan detoks diyeti uzmanlar tarafından da önerilir.

DETOKS DİYETİ NASIL YAPILIR?

Detoks diyeti uygularken yemeklerde tuz kullanmamalısınız. Yemeklerinize tuz yerine baharat ekleyerek daha farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Detoks diyeti sırasında kahve ve çay tüketiminden kaçınmalısınız. Bunun yerine bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Özellikle, zencefil, zerdeçal, tarçın, ada çayı, kuşburnu, nane, kekik gibi bitki çayları detoks diyetine oldukça uygundur. Detoks diyetinde süt ürünleri tüketilmez. Sadece yağsız süt ve yoğurt ve kefir tüketebilirsiniz. Detoks diyetinin temel amacı toksinleri vücuttan atmak olduğu için bol su içmeniz gerekir. Gün içinde en az 3 litre su içmelisiniz. Diyet sırasında toksinlerin daha rahat ve kolay atılması için genellikle yeşil yapraklı sebzeler kullanılarak hazırlanan detoks içecekleri tüketilir. Detoks içecekleri ve çorbalarında kullanılan meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi oldukça önemlidir. Diyette şekere ve şeker içeren bütün besinlere asla yer verilmez. Detoks diyetinin en önemli kuralı öğünlerin düzenli olmasıdır. Detoks diyeti yaparken öğünlerinizin düzenli olmasına özen gösterin. Diyetinizi meditasyon, nefes çalışmaları ve hafif egzersizleri destekleyerek süreci hızlandırabilirsiniz.

7 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ LİSTESİ

Tüm detoks diyetlerinde sigara, alkol, hazır gıda, gereksiz ilaç gibi her çeşit kimyasal maddeden uzak durmanız gerekir. İşte hem kilo vermenize yardımcı olacak hem de vücudunuzdaki toksinleri atacak 7 günlük detoks diyeti listesi:

İlk 3 Gün:

Kahvaltı: 1 tane kivi, tarçın, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 100 gram yağsız yoğurdu mutfak robotunda öğüterek harmanlayın ve ilk 3 gün kahvaltıda hazırladığınız bu detoks yiyeceğini tüketin.

Ara öğün: Kahvaltıdan 2 saat sonra papatya çayı için ve 10 tane fındık yiyin.

Öğle yemeği: 2 tane grisini ve avokadolu ve bol yeşillikli salata

Ara Öğün: Öğle yemeğinden 2 saat sonra 100 gram yağsız yoğurt, 1 tane havuç yiyin ve hibiskus çayı için.

Akşam yemeği: Bol yeşillik ve 6 kaşık haşlanmış kinoa

Ara Öğün: Akşam yemeğinden 2 saat sonra beyaz çay içebilirsiniz.

Son 4 Gün

Kahvaltı: Sebze kullanarak hazırladığınız smoothie (Badem sütü, nane, ananas, portakal, maydanoz ve ıspanak kullanabilirsiniz)

Ara Öğün: Papatya çayı ve 10 tane çiğ badem. Kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün yapmaya dikkat etmelisiniz.

Öğle Yemeği: Karnabahar, brokoli ve kabağı haşlayarak 100 gram yağsız yoğurt eşliğinde tüketin.

Ara Öğün: Hibiskus Çayı ve 1 tane orta boy armut

Akşam Yemeği: Sebzeli yağsız detoks çorbası ve 100 gram yağsız yoğurt

Ara Öğün: Ananas ve beyaz çay

7 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ KAÇ KİLO VERDİRİR?

7 günlük detoks diyeti sizi yavaş yavaş sadece smoothie detoksuna alıştırır. Vücudunuz detoks temizliğine alıştığında iki gün içinde gerçek öğünler yemeye hazır olabilirsiniz. 7 günlük detoks diyetinden sonra yaklaşık 5 ila 15 kilo verebilirsiniz. Diyetin sonunda kilo vermenizin yanı sıra şişkinliğiniz azalır, cildiniz temizlenir ve saçlarınız eskisi gibi parlamaya başlar.

Aktur tatil sitesi