DOLAR
45,8248
EURO
53,4784
ALTIN
6.687,67
BIST
13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
23°C
Muğla
23°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Muğla’da 736 Bin Metrekarelik Vahşi Depolama Alanı Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 736 bin metrekarelik vahşi depolama alanını doğaya kazandırıyor. Bodrum Torba ve Peksimet Mahallelerinde çalışmalar sürüyor.

Muğla’da 736 Bin Metrekarelik Vahşi Depolama Alanı Doğaya Kazandırılıyor

Bodrum Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığını tehdit eden 330 bin metrekarelik vahşi depolama alanını rehabilite etti. Bodrum’un Torba ve Peksimet Mahallelerinde devam eden çalışmalarla birlikte toplam 736 bin 600 metrekarelik alanın doğaya kazandırılması hedefleniyor.

İl genelinde çevreyi tehdit eden vahşi depolama alanlarını rehabilite ederek yeniden doğaya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe, Marmaris, Kavaklıdere, Milas ve Bodrum’un Gündoğan ile Mumcular mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada çalışmalar yürütüyor. Bugüne kadar 330 bin metrekarelik alan temizlendi.

Muğla’da 736 Bin Metrekarelik Vahşi Depolama Alanı Doğaya Kazandırılıyor

Bodrum’da 406 Bin 600 Metrekarelik Alan Daha Yeşillendirilecek

Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un Torba ve Peksimet Mahallelerinde bulunan iki büyük vahşi depolama sahasında hafriyat çalışmalarıyla rehabilitasyon sürecini sürdürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında, doğaya kazandırılan toplam alan 736 bin 600 metrekareye ulaşacak. Bu da yaklaşık 163 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın atıklardan arındırılarak ağaçlandırılması anlamına geliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla doğal dengeyi korurken, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

Katı Atıklar Ekonomiye ve Enerjiye Kazandırılıyor

Rehabilitasyon çalışmalarıyla eş zamanlı olarak Bodrum’un Torba Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Katı Atık Transfer İstasyonu, Ağustos ayı itibarıyla faaliyete geçti. İlçe belediyelerinden gelen evsel atıklar burada toplanarak Büyükşehir Belediyesi’nin düzenli depolama ve enerji üretim tesislerine taşınıyor.

Toplanan atıklar ön işlem tesislerinde ayrıştırılıyor, geri dönüştürülebilir materyaller ekonomiye kazandırılıyor, kalan atıklar ise çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediliyor.

Yıldız: “Muğla’mızı Sağlıklı Bir Yaşam Alanına Kavuşturuyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli Maden Mühendisi Hasan Yıldız, yürütülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Menteşe, Marmaris, Kavaklıdere, Milas ve Bodrum’da toplam 330 bin metrekarelik vahşi depolama alanını hafriyat toprağı ile bertaraf ederek doğaya yeniden kazandırdık. Bodrum’da ise Torba ve Peksimet Mahallelerinde yer alan iki vahşi depolama sahasında rehabilitasyon çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın ‘Doğaya Temiz Bir Dokunuş’ ilkesiyle çalışmalarımız hassasiyetle sürüyor. Muğla’mızı sağlıklı bir yaşam alanına kavuşturuyoruz.”

Başkan Aras: “Geleceğe Nefes Olmaya Devam Edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muğla’mız eşsiz doğası, tertemiz havası ve mavisiyle yeşiliyle bir cennet köşesi. Ancak bu güzel coğrafyayı korumak hepimizin görevi. Bu anlayışla, uzun yıllardır çevremizi tehdit eden vahşi depolama alanlarını rehabilite ediyor, doğaya yeniden kazandırıyoruz. Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve insan odaklı bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Muğla’mızın her köşesinde, sadece bugünü değil yarını da düşünüyoruz. Atıkları doğru yöneterek geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: MBB

ETİKETLER: