DOLAR
44,8475
EURO
53,0170
ALTIN
7.021,24
BIST
14.543,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
22°C
Muğla
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Konaklama vergisi tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı

1 Nisan 2020’de yürürlüğe girmesi planlanan ve pandemi nedeniyle 2 yıldır ertelenen konaklama vergisi için tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı. Uygulama, 1 Ocak 2023’ten itibaren hayata geçecek

Konaklama vergisi tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı

Konaklama vergisi uygulama genel tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı.

Tebliğe göre, konaklama vergisinin konusunu, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) oluşturuyor.

Kanunun 34 üncü maddesinin beşinci fıkrası uyarınca, konaklama vergisinin oranı yüzde 2 olarak belirlenmiştir. Aynı fıkra uyarınca, Cumhurbaşkanı, bu oranı bir katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etmeye yetkilidir.

1 Ocak 2023’ten itibaren hayata geçecek

İlk olarak 1 Nisan 2020’den itibaren uygulanacağı açıklanan konaklama vergisi, pandemi nedeniyle önce 2021 başına, daha sonra 2022 başına ertelenmişti. 2022’de tekrar ertelenen vergi 1 Ocak 2023’ten itibaren hayata geçecek.

Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden muaf

Tebliğde “Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden müstesnadır. Buna göre, istisna, ilgili mevzuat hükümlerine göre öğrencilere barınma hizmeti sunmak amacıyla işletilen öğrenci yurdu veya pansiyonları ile münhasıran öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunabildiği öğrenci kamplarında sunulan hizmetler için uygulanır” ifadeleri kullanıldı.