DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

AB Komisyonu’ndan “seyahat kısıtlamaları kaldırılsın” önerisi

AB Komisyonu’ndan “seyahat kısıtlamaları kaldırılsın” önerisi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

AB Komisyonu, üye ülkelere AB tarafından onaylı aşıları yaptıran kişilere mevcut seyahat kısıtlamalarını kaldırmalarını önerdi.

Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa Birliği’nin onay verdiği aşıların her iki dozunu da yaptırmış farklı ülke vatandaşlarının AB’yi ziyaret etmesine izin verilmesi tavsiyesinde bulundu.

AB ÜYESİ OLMAYAN ÜLKELER İÇİN ÖNERİ

Ayrıca, onay alan söz konusu aşıları yaptıran üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa Birliği’ni ziyaret etmelerine ek engeller çıkarılmaması istendi ve Dünya Sağlık Örgütü’nün onay verdiği aşıları yaptıranlara yönelik seyahat kısıtlamalarının da kaldırılabileceği belirtildi.

Euronews’un aktardığı habere göre açıklamada özellikle “AB tarafından onay verilmiş” ya da “Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayı verdiği” aşılara dikkat çekildi ve bu aşıları yaptıran kişilerin elzem olmayan seyahatlerine bile izin verilmesi tavsiye edildi.

“BARAJ YÜKSELTİNSİN” ÖNERİSİ

Komisyon’un açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta; “riskli ülkeler” grubu oluşturulurken kullanılan “yeni Covid-19 vakaları” barajının yükseltilmesi. Barajın yükseltilmesi riskli ülkeler grubundaki ülke sayılarının da artması anlamına gelecek.

ÇİN VE RUS AŞILARI

Türkiye, Covid-19 salgınında ağırlıklı olarak Çinli Sinovac firmasının ürettiği aşıyı kullandı. Türkiye buna ek olarak geçtiğimiz günlerde 50 milyon Rus Sputnik V aşısı için Rusya ile anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Her iki aşı da Avrupa Birliği’nin onayını almış değil.

Aktur tatil sitesi