DOLAR
37,8390
EURO
40,9493
ALTIN
3.679,92
BIST
9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Çok Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Çarşamba Çok Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

Akdeniz’de habitat restorasyon çalışmaları başladı

Akdeniz Koruma Derneği, iklim değişikliğinin neden olduğu denizel habitat kayıplarının engellenmesi için Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde habitat restorasyon çalışmalarına başladı.

Akdeniz’de habitat restorasyon çalışmaları başladı
15.07.2020
478
A+
A-

Akdeniz’de habitat restorasyon çalışmaları başladı

Tehdit Altındaki Coğrafyalar Programı kapsamında gerçekleşen çalışma ile kahverengi alglerden olan Cystoseria sp. türlerinin gelişimini izlemek üzere deneme kafesleri kuruldu. AKD, bu deneme kafesleri üzerinden aylık olarak edineceği verileri deniz suyu sıcaklık değerleri, istilacı otçul (herbivor) türlerin etkisi gibi değişen dış ortam koşulları ile karşılaştırarak restorasyon modellerini ortaya koymayı hedefliyor.

Genellikle kayalık alanlarda gelişim gösteren Cystroseria türleri, birçok deniz canlısı için beslenme, barınma, yumurtlama ve yaşam alanı sağlıyor. Deniz kirliliği, kıyısal alanların tahrip edilmesi, iklim değişikliği nedeniyle deniz suyu sıcaklığının artışı gibi etkenler bu türler için önemli tehtidler arasında bulunuyor.

 

Aktur tatil sitesi