DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Akıllı Atık Yönetimi Hayata Geçiyor…

Akıllı Atık Yönetimi Hayata Geçiyor…
Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesinin başlattığı ‘Akıllı Kent Yönetim Sistemleri’ kapsamında başlatılan çalışmaların ilk adımları atıldı.

Bodrum Belediyesi daha temiz bir Bodrum hedefleyerek, çöpün sebebiyet verdiği kötü koku ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı sağlayan yer altı çöp konteynır sistemini hayata geçirdi. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Kumbahçe Mahallesi mevkiine yerleştirilen yer altı konteynırı için başlatılan çalışmaları başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte yerinde inceledi.

Bodrum’un çağdaş ve modern bir atık yönetimi için kent temizliği çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Başkan Aras, akıllı kent yönetim sistemlerinden olan yer altı çöp konteynırların önümüzdeki günlerde kentin çok çöp üreten site, otel gibi yerlerde de uygulanacağını belirtti.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, “Bodrum Belediyesi olarak Akıllı Kent Yönetim Sisteminin ilk adımlarını atmış bulunmaktayız. Daha önce yaptığımız uzaktan takip sistemi ile atık toplama sistemin bir disipline oturttuk. Yarımada genelinde yer altı çöp konteynır sistemimizi fiziki şartları uygun olan lokasyonlarda gerçekleştirerek daha temiz bir Bodrum için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Üç ay önce aldığımız meclis kararı ile 100 konut ve üzeri sitelerle otellerin yer altı konteynır sistemine geçmesini, kentin görüntü temizliği açısından da gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Yer üstünde sadece ayak pedalı ile çöp atma bacasının bulunduğu yer altı çöp konteynırın bir tanesi 3.500 litrelik çöp toplama hacmine sahip, sensör takip sistemi ile izlenerek dolan çöp çok amaçlı çöp toplama aracı ile alınacak.

İlçe genelinde, modern atık toplama sistemi ile 250 noktada bulunan yeni nesil çöp konteynırlarına takılan sensörler ile dolan çöplerin takibi yapılırken, yapılan bu uygulamalarla yine yeni nesil çöp konteynırları gibi yeraltı çöp konteynır sistemiyle de ekonomik anlamda tasarruf sağlanacak.

velux